sv.onlinewebcreations.com

Utrecht, 28 oktober 2013. Anslutning av personer med bröstcancer under diagnos och behandlingstiden, förstärkning och mentalt stödja dem. Det är målet för Robbin, en ny app för tabletter och smartphones. Robbin är den första appen som utvecklats av Trimbos Institute och bygger på principerna om mental fitness. De första användarnas reaktioner är positiva. " Robbin startar där sjukhuset stannar och är tillgängligt 24 timmar om dygnet", konstaterade en av deltagarna. "Psykologer och utövare borde veta om den här appen. Bra verktyg för hemmet, "en annan emailad. Robbin är också en av de 3 som valts för Spider Award, ett pris för mest innovativa och effektiva IKT-projekt inom vården.

Målet med Robbin är fyrfaldigt. Han stärker motståndskraften, förbinder, inspirerar och signalerar. Appen bygger på övningar från positiv psykologi, kognitiv beteendeterapi och mindfulness. Övningar som har visat sig minska stress och depressiva symtom och öka motståndskraften. Dessutom säkerställer kontakten med andra patienter att appen är en "linje till utsidan", även i tider då patienten vill behålla sin världslilla.
Eva Fischer, forskare vid Trimbos-institutet, diagnostiserades med bröstcancer för flera år sedan. I Robbin samlar hennes kunskaper om mental hälsa och innovation.

framtid
Appen kan ses som ett värdefullt tillägg till erbjudandet om psykosocialt stöd i bröstcancer. Särskilt för att det finns ett litet erbjudande till den hektiska fasen under och efter diagnosen. Den första versionen av Robbin har testats i en pilot. Detta visade att användarna är nöjda med Robbin, men kom också med ett antal rekommendationer. Nästa steg är att bättre anpassa appen till patientens behov och för att säkerställa en bred implementering.

Robbin finansieras av Stichting Pink Ribbon och har utvecklats i samarbete med Buro KLEI.
Spider Award är ett initiativ från Zorgvisie ICT och tilldelas varje år initiativtagarna till det mest innovativa och effektiva IKT-projektet inom vården. Vinnaren kommer att meddelas den 31 oktober.
--------------------------------

Top