sv.onlinewebcreations.com

Ett företag från Indien har öppnat en frontal attack på SMS. De tidigare grundarna av Hotmail erbjuder med JaxtrSMS ett alternativ för stängda meddelandetjänster som Whatsapp: sändning är per app, kan i princip mottas på vilken telefon som helst.

Sex hundra miljoner användare, Sabeer Bhatia och Yogesh Patel räknar med sin nya tjänst JaxtrSMS, som ska vara "Hotmail bland SMS-tjänsterna". Ansökan tar bort nackdelen med många stängda SMS-tjänster, där både avsändaren och mottagaren måste ha en mobil applikation.

Även om dessa appar nu är tillgängliga för flera enheter, är inte alla mobiltelefoner olåsta. Det är annorlunda på JaxtrSMS. Om sändaren och mottagaren har varje JaxtrSMS installerad skickas meddelandet via appen, annars som ett normalt SMS, om än att den senare kommer att skickas med viss fördröjning. Appen är tillgänglig för iPhone, Android eller J2ME. "Med ankomsten av mobila data finns det inte längre någon anledning att ladda för SMS-tjänster, säger Bhatia den indiska företagsstandarden (pappersversion).

Bhatia var 1997 i vaggan till den gratis e-posttjänsten Hotmail, som såldes till Microsoft i dagstidningen för internethype för 400 miljoner dollar. Ett år senare utvecklade han en av de första molntjänsterna Arzoo, men företaget gick i konkurs 2001. År 2006 blev företaget återupplivad, den här gången för resemarknaden. Under senare år var Bhatia mer i hörnet av videokonferenser och företagskommunikation. Han grundade Sabse Technologies och tog över Jaxtr för att låsa upp en helt ny tjänst.

Tjänsten kommer att förbli ledig i framtiden, men när Jaxtr har 1 miljon abonnenter vill företaget börja tjäna kontextuell annonsering och premiumtjänster, till exempel videomeddelanden och digital lagring. Bhatia vill också göra meddelandena sökbara mot betalning. Han ser möjligheter till vertikala marknader i synnerhet, till exempel finanssektorn. "Amerikanska företag använder knappt meddelandetjänster eftersom de inte kan behålla dessa meddelanden, vilket är obligatoriskt. Vi kommer att göra det för dem. "

Bhatia förväntar sig att hans tjänst ska vara "10 gånger större" än Hotmail. "Värdet på den genomsnittliga internetanvändaren är nu $ 50, och vi är redan på 100 miljoner användare för 20 miljoner femton år sedan. Du kan nu lägga till 5 miljarder mobilanvändare. "

Det förväntas att appen blir särskilt populär i länder där användningen av smarta telefoner inte är riktigt etablerad. Det finns exempelvis intresse från Libanon och Filippinerna i synnerhet. Tjänsten lanserades en av dessa dagar i Indien, med 1, 2 miljarder invånare en av de största marknaderna för mobiltelefoner.

Frågan är om leverantörer av meddelandetjänster ska följa exemplet från Indien. eBuddy, skaparna av den eponymous nederländska chatten "samlingsapp" för Facebook, Hyves, ICQ, Windows Live Messenger, Google Talk, AIM och Yahoo Messenger, har lanserat sin egen "ping" -version eller i realtidsmeddelanden, eBuddy kallas XMS, men det fungerar inte med SMS.

Top