sv.onlinewebcreations.com

Några tiotusentals människor har hittills tagit ut en mobilabonnemang med Rabobank. Rabobankens senior Piet van Schijndel sa att onsdagen under presentation av bankens årliga siffror. I slutet av detta år vill banken ha 150 tusen Rabo Mobile kunder.

Rabobank introducerade Rabo Mobiel för fyra månader sedan. För detta ändamål har banken inrättat ett ringerföretag själv. Rabo Mobiel fokuserar på Rabobanks 2, 6 miljoner internetbank kunder.

Rabobank nämner inte ett exakt antal abonnenter på tjänsten. Uttalandet om "flera tiotusentals abonnenter" av Van Schijndel ger en indikation. Om banken vill ha 150 tusen abonnenter i slutet av detta år, finns det fortfarande ett betydande slag att göra. "Vi tror inte på en linjär ökning och eftersom Rabo Mobiel blir alltmer känd, hoppas vi se en ökad ökning", säger en talesman för banken.

För tillfället var det bara möjligt att teckna Rabo Mobile. Banken kommer nu också med en förbetald variant.

Mobil betalning
"Med Rabo Mobiel vill vi vara i början av utvecklingen inom mobila betalningar", säger en talesman för banken. De enheter som banken nu utfärdar är ännu inte "utrustade" för mobila betalningar, men det är avsikten senare.

Senare i år startar Rabobank en provning med mobil betalning tillsammans med C1000 och KPN. En testgrupp på flera hundra personer kommer att få en mobiltelefon med ett speciellt NFC-chip (Near Field Communications). Så snart som någon från testgruppen kommer till kassan kan han eller hon glida telefonen över en så kallad "betalningsskylt". Meddelandena betalas via telefonbokens Rabobank-konto via posten.

Rabobank kommer också att pröva med andra parter. Till exempel finns det avancerade planer på att göra något med NS, enligt en talesman för banken.

"Mobil betalning är en intressant marknad för oss", säger talesman. "Vi vill ha så få människor som möjligt att betala kontant." Behandling, räkning, transport och utfärdande av kontanter är en dyr verksamhet för banken. Om mobil betalning snart blir vanligt kommer banken att göra betydligt färre kostnader.

Andra banker är också intresserade av mobila betalningar, enligt talesmännen. "Vi lade en gång grunden för iDeal, och vi har ett intresse för en standard för mobila betalningar nu."

Emerce talade förra året med regissören Eric Huygen från Rabo Mobile.

Top