sv.onlinewebcreations.com

Grundare av Media Saturn, minoritetsägare Erich Kellerhals, fortsätter att motsätta sig övertagandet av iBOOD av Media-Saturn. Han känner sig passerad eftersom ledningen inte lämnade inköpet till aktieägarna.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Kellerhals överväger att skicka in ansvarsskador mot ledningen. Det skulle göra övertagandet på egen risk och inte med ägarens samtycke.

I slutet av förra veckan meddelades att Media-Saturn hade förvärvat majoritetsintresse på den populära nederländska webbplatsen för dagliga erbjudanden iBOOD. Tyskarna har haft mycket intresse för iBOOD i flera år, men processen att förvärva aktier är svår. Under 2011 ägde en avsedd investering inte plats eftersom samma Kellerhals motsatte sig det.

Även om tysken har "bara" 22 procent av aktierna i Media-Saturn, har han redan många rösträtter. Entreprenören var på grundval av MediaMarkt i början av sjuttiotalet.

De juridiska tvisterna verkar vara mer om makt än om strategi och med det värdet en iBOOD kan lägga till i gruppen. Den enda andra rena spelaren som Media-Saturn någonsin har köpt är Redcoon. Detta har varit ett solidt och ständigt växande bidrag till online-försäljning i flera år.

Top