sv.onlinewebcreations.com

Video har utvecklats till ett av de viktigaste samtida medierna på kort tid. Det är ett utmärkt sätt att kommunicera med dina användare, samla användardriven information och öka konvertering. Men hur lyckas du med att göra bättre, konvertibla videor som omges av din målgrupp?

I den här artikeln hittar du konkreta tips som hjälper dig att göra egna videor eller genom att sammanfatta din produktionsbyrå.

Varför är videon så populär?

Video blir alltmer populär och används för fler och fler områden. Videor används för att nå slutkunden via Brand / Culture Videos, för intern kommunikation, för video vlogs, webinars och instruktioner (för att ersätta eller komplettera pappershandboken).

En undersökning av Deloitte Digital visar att marknadsförare i Nederländerna ökar sina marknadsbudgetar med en femtedel under de kommande tre åren. Från budgeten kommer mer (online) video och mobil att spenderas (källa).

Videoens popularitet har flera anledningar:

 1. Enligt en rapport från Forrester Research är sannolikheten för att någon tittar på en video 75 procent större än sannolikheten för att läsa en text, e-post eller webbartikel. Folk föredrar bara att titta på en video (källa). Dessutom uppskattas att 75 procent av det lyssnade / läsa / visade internetinnehållet år 2017 består av videor (källa).
 2. Som det framgår av denna infographic processerar vår hjärna video 60.000 gånger snabbare än text och video skapar en känslomässig koppling till tittaren. Av dessa skäl är video särskilt lämplig för att dela personliga berättelser om ett företag eller varumärke eller för att förklara hur en produkt eller ett koncept fungerar.
 3. Inte bara publiken föredrar videor, Google gillar också att titta på videoklipp. Videor på din webbsida resulterar i en högre position i Googles sökresultat. Facebook optimerar också plattformen kontinuerligt för att kunna spela upp video så mycket som möjligt.
 4. Videor säkerställer en högre konvertering. Videon med högsta avkastning (engagemang) kombinerar utbildning med underhållning. Om du kan kombinera dessa två brunnar är engagemanget med video 60 procent högre än när bara foton och text används (källa).

Populariteten och fördelarna med video kan vara tydliga. Men hur gör du bättre videor som ger omvandling och ingår av din målgrupp?

Tips för att göra bättre videoklipp direkt
 1. Arbeta mer effektivt genom att välja rätt verktyg för din specifika video

Som nämnts i introduktionen används videoklipp för olika ändamål. Se till att du väljer ett verktyg som är lämpligt för att skapa din typ av video. För att skapa en videoguide använder du olika verktyg än att skapa en märkesvideo. Några exempel på bra verktyg är:

 • Camtasia
 • Screen Rollista-O-Matic
 • Adobe Premiere
 • PowToon
 • Moovly
 1. Se till att videoklipp finns väl bland annat av en noggrant utvald titel

Användare som söker efter en video måste först bestämma vilken plattform de letar efter. Då måste de välja mellan de tillgängliga videon. Titeln på videon är en viktig faktor för att göra sitt val. En video som inte hittas orsakar inte konvertering. Använd inte jargong eller informellt språk i titeln. Om du gör en instruktionsvideo kan titeln börja med "Hur man gör / får .." Förutom en välvalad titel finns det många fler SEO-tips för att göra din video lämplig för sökmotorer.

Foto 1 - Denna titel verkar enkelt, men har valts noga så att videon är väl funnen.

 1. Se till att meddelandet sparas bättre genom att kombinera video med talad text

Forskning har visat att människor lagrar information bättre när bilden kombineras med ljud. Ge din video med talad text. Du kan hyra en voice-over-artist eller använda en datorgenererad text-till-tal-röst, även om den senare inte rekommenderas. Studier visar att människor föredrar en mänsklig röst. Detta gynnar informationsöverföring och lagring.

 1. Minska kognitiv belastning genom att synkronisera bild och röst

Rösten i en video måste lägga till information om bilden som också kan ses i det ögonblicket. Om den talade informationen avviker från den bild som kan ses, måste tittaren av videon använda sitt minne för att komma ihåg den tidigare visade informationen. Om du spelar in video och ger en voice-over, se till att du berättar precis vad du kan se just nu.

 1. Se till att din video matchar användarens kapacitet genom att välja rätt hastighet.

En video ger information om det. Efter att ha tittat på en video är det viktigt att informationsöverföringen har skett och att användaren kommer ihåg meddelandet om videon. Välj därför rätt hastighet för att förmedla meddelandet genom att:

 • Tala inte för fort
 • Använd en varierad intonation
 • Förlänga naturliga raster med några extra sekunder.
 1. Använd kontroller i din video så att användarna kan påverka behandlingen av information

Lägg åtminstone följande knappar till din video: spela / starta, stoppa, pausa / pausa, en progressiv och volymknapp. Dessa knappar ger användaren kontroll över videon, så att han till exempel kan hoppa över eller pausa kända delar om han behöver tid att bearbeta information.

Foto 2 - Kontrollelement som ger användaren kontroll över videon

 1. Minska kognitiv belastning genom att förhandsgranska

Med en förhandsvisning introducerar du en användare till den kommande videopresentationen. Eftersom användaren blir medveten om vad som ska följas, kommer han bättre att lagra informationen som kommer att komma.

Om du förbereder en storyboard för din video: se till att du börjar med en sammanfattning av vad som ska följas.

 1. Uppmuntra aktiv behandling av informationen med hjälp av den första eller andra personen

Forskning (Mayer, 2005) visar att information bäst kan erbjudas i konversationsform. På så sätt kommer användaren att känna sig mer involverad och känna sig del av konversationen. Använd den första eller andra personen och använd konsekventa pronomen som "jag", "vi" och "du".

 1. Uppmuntra engagemang genom korta videoklipp

Att göra långa videor är ett vanligt misstag. Korta videoklipp är bättre för att öka användarens engagemang (användaransvar) och lagra meddelandet i minnet. Gör inte videon längre än en minut. Om du har mer att säga, skapa en serie videoklipp.

 1. Publicera din video på Vimeo för att få community feedback

En av de stora fördelarna med video interagerar med användaren.

Vimeos community är betydligt mindre än YouTube. Vimeo-samhällets medverkan är dock större. Resultatet är att mer värdefull återkoppling från användare kommer till Vimeo. Publicera så alltid dina videor omni-plattform; åtminstone på Vimeo och välj en eller flera plattformar själv.

 1. Samla in data om tittarna på din video

Mest statistik kan ses på YouTube med avseende på ditt videoklipp och betraktaren, till exempel antalet visningar, kön, ålder, geografisk plats och så vidare. Skapa ett återkommande agendapunkt för att analysera dessa data för att lära dig mer om dina användare och bestämma uppföljningsåtgärder baserat på detta.

Foto 3 - Exempel på YouTube-dataanalys

Top