sv.onlinewebcreations.com

Philips Net TV kommer att vara tillgänglig i Europa från våren 2009 på alla Philips-tv i 8000, 9000 och Cinema 21: 9-serien. Avtal har gjorts med olika innehållspartier.

Net TV är en plattform som ger enkel och snabb åtkomst till en serie underhållnings- och informationswebbplatser från hemsidan på tv-skärmen. Innehållet är lätt tillgängligt via TV-fjärrkontrollen, utan att behöva ytterligare avkodare, serviceabonnemang eller en bärbar dator.

Philips visade redan tekniken vid IFA-utställningen i Berlin förra året och det var då fortfarande meningen att det skulle bli en öppen plattform. Tekniken testades redan under 250 hushåll i Amsterdam vid den tiden. Enligt regissören Rob Timmer från Net TV-divisionen är det fortfarande avsikten att andra tillverkare antar tekniken. "Vi pratar fortfarande med tillverkare."

För att kunna ta emot Net TV måste enheten vara utrustad med ett speciellt chip. Användaren kan då välja olika webbtjänster med fjärrkontroll, från Nu.nl till nederländska järnvägar. Webbplatser som erbjuds via Net TV är optimerade för TV-visning baserat på den öppna IP-TV-standarden (OIF-standarder), som CE-HTML (CEA-2014 Web4CE). I framtiden hoppas Philips kunna erbjuda video på begäran via partners, säger Timmer.

Förutom paneuropeiska tjänster kommer Net TV från Philips att erbjuda ett brett utbud av lokala webbplatser som är skräddarsydda för visning på en TV-skärm. För Nederländerna arbetar Philips med ABNAMRO.tv, AD, Bright.tv, Buienradar, Iens, MyAlbum, OV9292, PhotoTV, PSV, Rabobank, Radio538, Sportwereld, TomTom, Tunein.fm, Voetbalprimeur och Weer.nl. En europeisk affär har slutits med navigationsföretaget TomTom för tillhandahållande av aktuell trafikinformation. Denna tjänst kommer att vara tillgänglig för Philips Net TV-användare i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Schweiz och Nederländerna. Andra europeiska partners är Netlog, eBay, MyAlbum, YouTube och MeteoGroup. Dessa parter betalar Philips för överföring och reklam måste i vissa fall täcka kostnaderna.

För tillfället är intervallet fortfarande minimalt, eftersom få Philips-enheter har Net TV. Philips följer en något annorlunda kurs än Yahoo och Intel med så kallade widgets på röret. Samsung och Sony väljer det sista alternativet. Ett begränsat utbud finns i Bravia Full HD-modeller, som är tillgängliga från mars i Nederländerna. Enligt Timmer är valet av widgets begränsat till de asiatiska och nordamerikanska marknaderna. När Philips är marknadsledande i Europa, anser Timmer att Philips-tillvägagångssättet i Europa har en chans.

"Jag tror att konsumenterna kommer att ta hänsyn till Net TV när man köper en tv, " säger Timmer. "Vi ser att konsumenterna letar efter fler och fler underhållningstjänster på Internet, och jag tror att You Tube kommer att användas mest. Om YouTube börjar med HD-sändningar, kan vi skicka det direkt."

Top