sv.onlinewebcreations.com

Bloemengroothandel Paauw & van Egmond BV har i samarbete med sin mjukvaruleverantör satt upp en helautomatiserad fotoprocess. De tagna bilderna visas på webbutiken. Webshopen är en väsentlig del av företagets försäljningsprocess. I butiksblommorna erbjuds växter och mer än 10 000 relaterade artiklar.

För att möta dagens kundbehov har företaget drastiskt ändrat sin fotoprocess. Bildens kvalitet och enhetlighet valdes som huvudmål. Ett bra produktfoto gör skillnaden när du köper produkten. Bilden kan och får inte avvika från den aktuella produkten. Eftersom det här är en färsk produkt med många olika färger och produktfaser, är det i de flesta fall nödvändigt med ett levande foto.

Den nuvarande processen bestod av följande steg: posera, fotografera, optimera, länka produkt genom scanning, ta bort produkt från fotostudio. Eftersom den mänskliga faktorn var för variabel en faktor i processen beslutades det att optimera detta med hjälp av en mekanisk fotostudio . De ovannämnda processerna inom blomma grossisten är helt automatiska i den nya situationen. Genom att använda tre kameror istället för en fotograferas varje produkt på rätt avstånd och vinkel. Med hjälp av specifik programvara skärs även överflödiga vita kanter ut, vilket gör bildens fullskärm och ger webshopens enhetlighet.

Efter bara en testperiod, blev studion omedelbart i bruk. Resultaten ligger inte: studiofotografier, uniform och "med ljusets hastighet" . Blomsteraffärer, grossister och knutna företag uppskattar detta steg enormt. Från den interna undersökningen bland dessa grupper verkar det som bilderna bedöms med en 9, jämfört med en 6 i en tidigare undersökning.

Top