sv.onlinewebcreations.com

Investeringsfond AJS Holdings av Ad Scheepbouwer tar över FonQ varuhus från RFS Holland Holding.

Parterna har just meddelat att de har nått en överenskommelse om transaktionen. AJS och fonQs ledning blir de nya aktieägarna. Hur mycket pengar är inblandat i övertagandet, behåller de sig själva.

RFS Holland startade försäljningen i början av året. Flera parter har sedan dess rapporterat och deltagit, säger direktör Patrick Kerssemakers till Emerce . Matchen med AJS var bäst. "Ad Scheepbouwer har också ett personligt intresse för fonQ. I sin tid som aktieägare i RFS köpte de oss. "

Scheepbouwer säger i ett pressmeddelande: "E-handelsmarknaden är ännu inte mogen, så det finns plats att ta en ytterligare position och växa här. I fonQ ser jag ett distinkt förslag och jag känner till en organisation med stor ambition och potential för framtiden. Jag vill hjälpa ledningen att utnyttja denna potential. "

Den tidigare chefen för bland annat TNT och KPN hade fyrtio procent av aktierna när RFS Holland såldes för 450 miljoner euro till Engelska Apax. Det ägde rum i juli 2015. I 2016 ersatte den nya ägaren Wehkamps ledning, Create2Fit såld tillbaka till grundaren och nu (delvis) också med fonQ.

I november 2015 sålde investeraren också sin andel på 33 procent i Fox-IT för cirka fyrtio miljoner euro.

Kerssemakers: "Vi var redan en fristående organisation så inga processer måste förändras. Vår strategi är att vi fortsätter att fokusera på segmenten Living, Cooking och Lifestyle. Kanske mer än vi gjorde. Nu kör vi topp dagar. Jag packade fortfarande fram till klockan två ikväll. När de stora folkmassorna är över kommer vi att se igen i framtiden tillsammans.

FonQ redovisade en omsättning på 48 miljoner euro 2013, 64 miljoner 2015 och förväntar sig att stänga i år med en försäljningsvolym på 82 miljoner euro.

Ledningen består av Patrick Kerssemakers (generaldirektör), interim CFO Jan-Noud Hutten, Joost Wels som direktör för e-handel och Jeremiah Albinus, som uppfyller funktionen som marknadschef.

Deras nederländska webbplats har 27, 5 miljoner besökare, betjänad av 250 anställda. Bolaget är verksamt i Nederländerna, Belgien, Frankrike, Tyskland och Österrike med egna webbshops. Det är också aktivt i England och Spanien via Amazon.

Top