sv.onlinewebcreations.com

Holländska IKT-proffs föredrar att arbeta för ett IKT-företag än för icke-IKT-institutioner som allmänheten eller sjukhusen. Detta framgår av forskningen bland 4.987 nederländska IKT-personal av Enigma Research, som beställts av IT-tidningen Computable. IKT-anställda som arbetar för ett IKT-företag räknar sin arbetsgivare med i genomsnitt med 7, 96, medan icke-IKT-institutioner har att göra med en 7, 54. Eftersom Computable och Enigma Research gör sin arbetsgivarforskning föredrar IT-personer att arbeta i ett IKT-företag än hos en icke-IKT-organisation. Det är inte annorlunda i år. IT-proffs som arbetar för ett IKT-företag räknar därför sin arbetsgivare med i genomsnitt 7, 96. Detta är betydligt högre än 7, 54 som icke-IKT-organisationer mottog från sina IKT-specialister. Icke desto mindre blir IKT-företaget som en IKT-arbetsgivare mindre och mindre populär. Där i 2016 fick denna typ av organisation ytterligare 8, 28 av IT-personal, minskade detta till 8, 26 i slutet av 2017. Så nu går ytterligare tre tiondelar av det. De icke-IKT-organisationerna kunde registrera ganska liknande resultat i de tre studierna med 7, 46 i 2016 och en 7, 56 år 2017.

 • IKT-företag värderar i genomsnitt 7, 96
 • Icke-IKT-organisationer värderar i genomsnitt 7, 54
 • ICT Spirit är den mest populära IKT-arbetsgivaren bland IKT-företag
 • Martini Hospital är den mest populära IKT-arbetsgivaren bland icke-IKT-organisationer

Resultat ICT-företag
Om vi ​​tittar på vilka holländska IKT-företag som fungerar som arbetsgivare visar siffrorna att det här är baserat på arbete och ansvar. Med en 8.38, denna komponent poäng högst på alla områden. Det finns tre andra områden som också poängerar högre än en åtta. Dessa är successivt utmaningen med ett 8, 23, engagemanget med arbetsgivaren med 8, 21 och utrymmet och möjligheterna att fungera optimalt med 8.20.

Slående i resultaten är att IKT-arbetstagare som arbetar i ett IKT-företag långt är minst nöjda med lönen och / eller löneökningen. Denna komponent får "endast" en 7, 33 och därför är de tio delområdena stilla i botten i termer av medelvärden. IKT-personer på IKT-företag är också mindre entusiastiska över tillväxt och karriärmöjligheter, denna komponent får i genomsnitt 7, 61. Uppskattningen av prestationerna och de sekundära anställningsvillkoren kämpade för åttonde och sjunde plats med respektive 7, 82 respektive 7, 83.

Resultat icke-IKT-organisationer
IT-personal som arbetar för en icke-IKT-organisation är minst nöjd med tillväxten och karriärmöjligheterna hos arbetsgivaren. Forskningen från Computable och Enigma Research visar att denna grupp av IT-experter värderade denna komponent med en 6, 81. Detta är den enda komponenten som räknas under en sju.

Lyckligtvis är resten av kategorierna (lite) bättre, men inte en får en åtta eller mer. IKT-personal som arbetar hos slutanvändare är mest involverad i sin arbetsgivare. Denna komponent värderas med en 7, 96. IKT-personer är också entusiastiska över det arbete de gör och de ansvarsområden de får. Denna komponent får en 7, 91. Efter karriärtillväxt och karriärmöjligheter är IT-personal inte lika entusiastiska över sin lön och den tillväxt de kan uppnå i detta. Denna komponent får ett 7, 03 medelvärde.

Topp 10 IKT-företag
Det var framför allt namnet Microsoft som de senaste åren varit mycket populärt på listan över favorit IKT-arbetsgivare bland IKT-företag. Det kommer att förändras 2018, eftersom företaget plummar att placera 57. Å andra sidan domineras topp 10 främst av mindre kända, medelstora IKT-företag. ICT Spirit är den stolta vinnaren och värderas med i genomsnitt 9, 68 av sin egen IT-personal. Detta är hela topp 10:

 1. IKT-ande - 9, 68
 2. Xpirit - 9, 49
 3. Intermax Cloudsourcing - 9, 46
 4. Vosko - 9, 41
 5. IHomer - 9, 36
 6. Group9 - 9.32
 7. Parentix - 9.13
 8. Afas Software - 9.02
 9. Praegus - 9.01
 10. Iktivitet - 8, 97

Topp 10 icke-IKT-organisationer
Enligt sin egen IKT-personal är Martini Hospital den bästa IKT-arbetsgivaren bland icke-IKT-organisationer i Nederländerna. Sjukhuset i Groningen fick 9.00 som genomsnittligt slutbetyg för sina egna IKT-specialister. Vinsten är bra, för i den föregående studien gick Martins sjukhus med en 8, 17 inte längre än en tolfte plats.

Detta är hela topp 10:

 1. Martini sjukhus - 9.00
 2. Alliander - 8, 63
 3. Schiphol - 8, 45
 4. ProRail - 8, 31
 5. Green Heart Hospital - 8.30
 6. Wageningen UR - 8, 28
 7. Rijkswaterstaat - 8, 27
 8. NS (nederländska järnvägar) - 8, 24
 9. Randstad - 8.07
 10. Marknadsregister - 8.05

Computable Career Guide
Alla resultat av ICT-arbetsgivarforskningen från Enigma Research finns i den årliga handboken Computable Career Guide. Denna guide innehåller också studier om holländska IKT-utbildare och jobb- och lönforskning inom informationshantering. Guiden kan laddas ner här, men resultaten finns även på webbplatsen Computable.

Top