sv.onlinewebcreations.com

Nästan alla läckor på webbplatser på sjukhus som märktes "helt osäkra" i början av januari stängdes inom några timmar efter det att de avslöjades. Admiraal de Ruyter-sjukhuset angav att "snabbt stänga av säkerhetsbrott på webbplatsen" och Martini-sjukhuset säkrade sidan av klagomålsformuläret med en https-anslutning.

Det här är några av de åtgärder som vidtagits efter resultaten av en storskalig studie av Women in Cyber ​​Security (WiCS) i digital säkerhet inom hälsovården framträdde i media. Resultaten av forskningen avslöjade därför inte heller. En tredjedel av de undersökta webbplatserna visade sig vara lika läckrig som en månad med risk för oavsiktlig läckage av data som känsliga patientfiler.

De flesta sjukhus kontaktade WiCS för ytterligare frågor eller hjälp efter publicering i olika media. Mary-Jo de Leeuw (styrelseledamot WiCS och talesman): "Med ett stort team av proffs, alla som arbetar inom cybersäkerhet, har vi svarat på hundratals frågor de senaste veckorna från sjukhus, läkare, branschorganisationer och pressen. Vi är chockade över det stora antalet frågor. I många fall kom sjukhus till oss eftersom de inte visste var de kunde få stöd. Vi har gjort vårt bästa för att hjälpa alla men hoppas att det också kommer att finnas en guide till sjukhusen från Haag. Du kan verkligen inte släppa dem så. "

Ingen hörsel
Före de olika publikationerna försökte WiCS kontakta alla parter för att dela resultaten. Mary-Jo de Leeuw: "Till vår stora ånger, ville några sjukhus inte prata med oss ​​medan de ville hjälpa. Ändå är vi mycket nöjda med att många människor bad oss ​​att tänka och arbeta med olika säkerhetslösningar. Naturligtvis helt ointresserad, för varför ska vi lämna sjukhus med pressa säkerhetsfrågor i kylan? "

Mer oroande uppenbarelser
Undersökningen av säkerheten på sjukhus webbplatser är en del av en större undersökning där olika säkerhetsaspekter har undersökts. Kommande tid kommer WiCS komma ut med ännu mer (förvirrande) uppenbarelser. Med resultaten från alla studier vill de öka medvetenheten till en högre nivå. Nederländerna Digital Safe? Då kan det bara vara SAMEN!

Top