sv.onlinewebcreations.com

Trenden med social inköp, där individer köper på nätet tillsammans, fortsätter under 2012 i Nederländerna. Den amerikanska banken JP Morgan förväntar sig att globala e-handelsintäkter ökar med 20, 6 procent 2012 och att öka med ytterligare 17, 4 procent 2013. Start Plesents.nl svarar på detta med en tjänst för sociala internetköp.

Fenomenet social inköp - köp av produkter tillsammans via sociala medier - börjar sakta att bryta igenom i Nederländerna. Det mest kända exemplet på detta är Groupon, där användarna får stora rabatter när de köper en produkt eller tjänst med flera personer samtidigt. I USA har trenden fortsatt, det finns också insamling av tillgångar för att göra gemensamma online-inköp populära. Så populärt att webbplatsen Giftsproject.com togs över av eBay i september 2011. Det är slående att det inte finns några framgångsrika företag i Nederländerna än.

Ett nytt initiativ som kommer att fylla detta gap i Nederländerna är Plesents.nl. Uppstarten har satt sig som mål att förbjuda dåliga gåvor. Genom att förenkla organisationsprocessen för gemensamma gåvor, förväntar sig grundarna Johan van Zonneveld och Steven Lips att motivera nederländska människor att ge bättre gåvor tillsammans. Läppar: "En stor nackdel med en gemensam gåva är krångel runt den. Folk säger att de vill delta, men glömmer sedan att betala. Som ett resultat måste arrangören gå efter sina pengar. Med Plesents.nl ser vi till att deltagarna i en gåva betalar sina bidrag i förskott. Betala deltar. Ett annat problem vi ser är bristen på inspiration. Med tiden kommer vi också att ge våra användare personliga presentidéer. "

Plesents.nl tillåter sina användare att bjuda in vänner via sociala webbplatser som Facebook för att delta i en gruppgåva. Deltagarna kan överföra sitt personliga bidrag via iDeal till en online spargris på hemsidan. Arrangören kan sedan sätta in spargrisets innehåll på sitt eget bankkonto och köpa en lämplig gåva.

Plesents kommer för närvarande bara att vara tillgänglig i Nederländerna, men har internationella ambitioner. Läppar: "I de flesta kulturer har gåvor en viktig social betydelse. Speciellt länderna runt oss med en liknande kultur verkar lämpliga. Men vi ser också möjligheter i länder som Brasilien och Kina, där internetinträngningen ökar explosivt och medellivets välståndsnivå ökar. Vi vill vara redo för det 2014. Ett internt skämt hos oss är att namnet och lönen i alla fall är lämpliga för den asiatiska marknaden. Vi blingar ihop dig! ".

Top