sv.onlinewebcreations.com

Trettio procent av omsättningen på nätbutiker i Nederländerna kommer att genomföras per telefon eller tablett i slutet av 2015. Tabletter är ansvariga för två tredjedelar, men "telefonomsättningen" ökar när fältet växer.

Det är en av de viktigaste slutsatserna från en undersökning av reklamteknikföretaget Criteo. Kunderna gav företaget en generell översikt över omsättningen. Åtminstone, enligt typen av enheter där försäljningen realiserades.

"Du ser att omvandlingsförhållandena växer som en skärm växer. Via den nya generationen mobiltelefoner, de med stora skärmar, köps mer än med apparater av - säg - ett år eller två gamla ", säger Piet-Hein Kerkhof i Criteo Netherlands.

"Tjugo procent av konsumenten startar en transaktion på en enhet och slutar den på en annan enhet. Det är därför viktigt för våra kunder, annonsörer, att kunna titta på detta med en meta-vision. Vi arbetar med unik identifierare, CRM-ID, för att ansluta enheter till sessioner av människor. "

Criteo presenterade en så kallad cross device produkt i slutet av förra året. Detta kommer att rullas ut till de olika marknaderna i kvartalet.

I slutet av 2014 kom en fjärdedel av holländsk e-handelsförsäljning från mobiloperatörer. Forskarna förutspår att detta kommer att bli 30 procent i slutet av 2015. I det avseendet är Nederländerna en medelklassmotor. I England är andelen 45 procent, i Tyskland på 37 procent.

Forskningen föreslår att de största e-handelspartierna har mobilkanalen i ordning. De är de som gör den största ekonomiska utvecklingen. Medel och mindre butiker jobbar nu med mobiloptimering, delvis på grund av att Google lägger webbplatser som inte är mobiloptimerade lägre i sökresultaten.

Kerkhof: "Jag tror att 80/20-regeln överträffas här. Mindre än tjugo procent av platserna gör mer än 80 procent av omsättningen. "

Criteo introducerar en nyhet i Facebooks app genom åren. "Då kan vi visa dynamiska produktannonser, förslag på produkter från återförsäljare i världens mest använda app."

Top