sv.onlinewebcreations.com

Lär dig hur demokrati fungerar i praktiken, med demos. Ett unikt spel baserat på vetenskaplig kunskap om demokrati och gjord av forskare vid Radboud University. För att skapa en offentlig version av spelet startade de en crowdfunding-kampanj. 7500 euro behövs, alla kan beställa ett spel för 20 euro eller bidra med ett annat belopp via www.ru.nl/crowdfunding.

Må gränserna vara öppna? Kommer polisen få fler befogenheter? När man spelar Demos lär spelarna hur man hanterar dessa typer av frågor, det allmänna och personliga intresset, men också hur olika former av demokrati kan ge ett annat resultat.

"Spelet kan spelas på olika nivåer och är därför lämplig för alla åldrar. Det kan också spelas överallt, både hemma och i klassrummet. " säger politisk filosof Stefan Schevelier, en av utvecklarna.

Undervisningspaket

Speciellt för MBO-studenter har en läroplan utvecklats i samarbete med LesLab, som ger karriärorientering och vägledning för denna grupp. "För MBO-elever finns det för närvarande knappt någon information om demokrati och val, medan många av dem når röståldern under sin utbildning. Genom att spela detta spel i klassen kan de uppleva hur demokratin fungerar. '

Upplev demokrati

Forskarna har tillbringat två år på spelet för att se till att det klargör demokratins väsen, men det är också ett fascinerande spel. Schevelier: "Tidigare försöksspel var framgångsrika, folk tyckte verkligen om att spela". Crowdfundingskampanjen börjar den 1 december 2016. Totalt 7.500 euro måste samlas in.

Top