sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 28 februari 2017 - Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) och Red Hat, Inc. (NYSE: RHT) har meddelat ett samarbete för att påskynda användningen av NFV-lösningar (Network Functions Virtualization), som bygger på öppna, produktionsklar, standardbaserade infrastrukturer. HPE har som mål att tillhandahålla kommunikationsserviceleverantörer (CSP) färdiga, förintegrerade HPE NFV-systemlösningar och HPE-validerad konfiguration med Red Hat OpenStack Platform och Red Hat Ceph Storage. Utvidgningen av samarbetet ger två ledande telekommunikationsföretag närmare varandra för att hjälpa CPS att påskynda sina nätverksförändringar.

I linje med HPEs multi-cloud, multi-stack-strategi och öppen källkodsprogramvara arbetar Red Hat med HPE för att påskynda införandet av OpenStack av CSPs globalt och erbjuda kunderna fler valmöjligheter med olika kommersiella distributioner, inklusive både HPE Helion OpenStack Carrier Betygsätt som Red Hat OpenStack Platform.

"Utbyggnaden av samarbetet samlar två ledande leverantörer inom telekommunikation som hjälper CSP-enheterna att påskynda sin nätverksomvandling", säger David Sliter, vice VD och koncernchef Communications Solutions Business på HPE. "Red Hat och HPE delar den gemensamma visionen för att inse ett rikt ekosystem med NFV-lösningar. Vårt samarbete är avsett att göra det lättare för kunder att använda de många alternativen vi erbjuder tillsammans. "

Det nya erbjudandet bygger på det befintliga samarbetet mellan HPE och Red Hat. Det syftar till att hjälpa kunder med innovationer och övervinna flexibilitet och höga kostnader som skapas av datacenter och applikationer. Genom detta omfattande samarbete kan Red Hat använda HPE OpenNFV Labs för validering av virtuella nätverksfunktioner. Red Hat OpenStack Platform-kunder har tillgång till HPE VNF Onboarding Services och HPE OpenNFV Solution Portal utökas också med VNF: erna från Red Hat-partners. Detta ger kunderna tillgång till förvaliderade lösningar som kan förenkla implementeringar.

"Med en öppen bas för sina NFV-implementeringar har CSP-användare tillgång till en flexibel, smidig och skalbar plattform som uppfyller dynamiska krav nu och i framtiden", säger Radhesh Balakrishnan, chef för OpenStack på Red Hat. "Genom att ta med Red Hat OpenStack Platform och Red Hat Ceph Storage till HPEs NFV-lösning, erbjuder vi CSPs fler val för att omvandla och uppgradera sina nätverk."

HPE och Red Hat samarbetar dessutom för att certifiera HPE NFV-operativlösningar, inklusive HPE NFV Director for Management and Orchestration (MANO ), HPE Service Director för Operations Support Systems (OSS), HPE VNFs och OpenDaylight-baserade HPE OpenSDN lösning på Red Hat OpenStack-plattformen.

Integration med Red Hat OpenStack Platform och Red Hat Ceph Storage förväntas vara tillgänglig i version HPE NFV System 1.4. HPE NFV System är ett förintegrerat mjukvarupaket som innehåller en optimal blandning av hårdvara och programvara för att förenkla och påskynda NFV-implementeringar och ge kunderna en förenklad end-to-end-upplevelse. Dessa lösningar har testats fullständigt och konstruerats som byggstenar så att kunderna kan börja små och skala upp om det behövs.

HPE NFV System 1.4 förväntas vara tillgängligt i april 2017 för både HPE Helion OpenStack Carrier Grade och Red Hat OpenStack Platform.

För kunder som söker vägledning, systemintegration och stöd för Red Hat öppen källteknik på HPE NFV System, tillhandahåller HPE Technology Services tjänster för strategisk planering, proof of concept, bedömning, validerad aktiv design, integration, produktsupport och programhantering.

Om Red Hat
Red Hat är överst i världen som leverantör av open source-lösningar. Med ett community-driven tillvägagångssätt erbjuder Red Hat ett pålitligt och högpresterande moln, Linux, middleware, lagring och virtualiseringsteknik. Dessutom erbjuder Red Hat support, utbildning och rådgivning. Som en anknytningsfaktor i ett globalt nätverk av företag, partners och öppna källor, hjälper Red Hat till att skapa väsentlig och innovativ teknik som underlättar tillväxten och förbereder kunder inför framtiden. För mer information, besök: www.redhat.com.

Top