sv.onlinewebcreations.com

Katwijk - 6 april 2017 - Qmatic är världsledande marknadsledande inom Customer Journey Management-teknik och Decos, specialist inom effektivt och digitalt samarbete, har gått ihop för att ytterligare förbättra kundupplevelsen för sina kunder, inklusive kommuner. Peppar, den manlignande roboten som kan prata med medborgarna, spelar en viktig roll i detta.

Kundtjänst
För att förnya ditt körkort, be om ett nytt pass eller ange ditt nyfödda barn, måste du gå till rådhuset. Du kan göra ett möte via en blankett på kommunens eller telefonens hemsida. Ett möte planeras sedan i kommunens kundkontakt system. Tack vare integrationen med Orkestret för kundrevisionsplattformen, känner kommunerna vem som helst när som helst och kan därmed länka rätt anställd till utnämningen. Det här är också en utmärkt tid att använda robotpeppar som värd, för att välkomna medborgarna. att vägleda dig till rätt ställe och / eller för att ge information om de dokument som är nödvändiga för att exempelvis förnya körkortet. På så sätt välkomnas medborgarna på ett modernt och personligt sätt i en alltmer digital värld.

Renze de Ruiter, generaldirektör Qmatic Benelux: " Digitalisering påverkar kundrelationen. Som teknikföretag strävar vi efter att optimera hela kundresor, inklusive kundvägledningsprocessen. Robotar erbjuder mycket mervärde utan inverkan av en extra anställd. "

peppar
Peppar är en manliknande robot som talar flera språk, inklusive holländska. Hon kan lokalisera ljud, är utrustad med en 3D-kamera och 2 HD-kameror genom vilka hon kan känna igen känslor. Med Pepper är det väldigt lätt att ställa din fråga. Dessutom pratar Pepper 21 språk som också kan vara mycket användbara för medborgare som pratar nederländska mindre bra. Kort sagt: Peppar är en stor tillgång för varje rådhus!

Roel Noort, Chief Innovation Officer: "Pepper garanterar en interaktiv och personlig mottagning. Hon är en del av tjänstemanens team och ser till att du som medborgare omedelbart hjälper till. "

NVVB CongresOn 12 och 13 april kommer Qmatic och Decos att vara på NVVB-kongressen. Är du nyfiken på nästa steg inom offentliga tjänster? Besök sedan stand nr 31 och träffa Pepper!

Om Qmatic
Qmatic Group är marknadsledande inom tekniska lösningar för Customer Journey Management. I mer än 30 år har Qmatic bidragit till att skapa innovativa kundupplevelser för offentliga och privata organisationer där mjukvaran och hårdvaran säkerställer en sömlös koppling mellan online och på plats. Qmatics integrerad företagsplattform och deras analyser ger insikt i möjligheterna att förbättra kundens interaktion, informationsutbyte och optimering av personal och resursplanering. Varje år hanterar Qmatic 1, 8 miljarder kundresor i mer än 120 länder. Qmatic har huvudkontor i Sverige och är representerat över hela världen av ett brett nätverk av dotterbolag och partners.
www.qmatic.com/nl
Vi håller världen i Go!

Om Decos
Decos är ett IT-företag med fokus på lösningar för effektivt och digitalt samarbete: människor är alltid hjärtat av Decos. Med sin teknik och vision tar Decos framtiden fram till idag och gör det möjligt för organisationer att förvandla sig till morgondagens företag. Decos är det första företaget i Nederländerna som arbetar helt papperslöst. Vid Decos har robotar kört i 3 år för att ta emot besökare. Mer information: www.decos.com.

Top