sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 19 februari 2015 - Pegasystems Inc. (NASDAQ: PEGA), programleverantören för det digitala företaget, tillkännager den senaste versionen av marknadsföringsprogrammet. Genom ett integrerat tillvägagångssätt förenklar Pega Marketing kampanjhanteringen för marknadsföringskampanjer som rullas ut via flera kanaler. Från ett centralt system håller marknadsförare en överblick över egenskaperna och personliga preferenser för varje klient, så att riktade utgående kampanjer lätt kan skapas. Pega Marketing möjliggör för marknadsförare att personifiera kundinteraktioner för maximal kundupplevelse. Detta förbättrar kundens livstidsvärde och så småningom ökar rörelseresultatet.

Inom det relevanta sammanhanget för varje unik kundinteraktion automatiserar Pega Marketing den "nästa bästa åtgärden" i realtid. Detta gör det möjligt för marknadsförare att erbjuda kunderna en konsekvent och tillförlitlig interaktion genom de kanaler som de väljer. Realtidsanalysförmågan och algoritmerna för maskininlärning säkerställer bättre resultat inom förvärv och retention, upselling och cross-selling. Marknadsförare kan också upprätta strategier för relationshantering för varje kund under hela kundresan. Den nya Pega Marketing ansökan underlättar "anslutna samtal". Den konsekventa kommunikationen omnichannel, med hänsyn till sammanhanget, ökar kundernas förtroende med varje interaktion.

Pega Marketing hjälper organisationer att förenkla sin marknadsföring genom att ansluta de olika systemen så att strategier kan simuleras och testas och ständigt anpassas till de förändrade marknadsförhållandena.

Den nya designen av Pega Marketing, den nya funktionaliteten och den förbättrade användarvänligheten gör det möjligt för marknadsförare att inse "sammankopplade" interaktioner i alla faser av kundresan.

Det erbjuder inkluderar:

  • Omfattande tvärkanalintegrationer - Marknadsförare drar nytta av realtid, omnichannelintegration, förbättrade målsidor och e-postkommunikation. Marknadsförare kan också optimera kundupplevelser på internet och via mobilkanalerna genom att i realtid bedöma vad som bredvid sammanhanget är nästa bästa åtgärd och visa den i en webbehållare.
  • Enklare upprättande av kampanjer - I tre steg kan marknadsförare enkelt och snabbt inrätta omnichannel-kampanjer, med all information tillgänglig från en plats.
  • Marknadsförare har tillgång till hela profilen, demografiska egenskaper, den fullständiga kontakthistoriken inklusive (föredragna) kanaler, kundens livstidsvärde och intressen mellan strategier och segment från en central plats.
  • Analys och rapportering - Marknadsförare kan enkelt övervaka kampanjer, anpassa dem till målgrupper och skicka segmentering och utgående e-postleverans och rapportering.
  • Fältmarknadsföring - Marknadsföringskampanjer blir effektivare genom att skapa och återanvända företagsmallar, lokal kampanjkonfiguration och kanalsupport och rapporteringsfunktioner på båda nivåerna.

Pega Marketing-applikationen har utvecklats på Pega 7-plattformen och använder sig av beslutsfattande i ett marknadsföringskontext. Applikationen är tillgänglig både på plats och i molnet. Med hjälp av Pegas visuella utvecklingsverktyg kan organisationer snabbt göra anpassningar i linje med deras strategiska affärsmål. I praktiken mer än sex gånger snabbare än med traditionella utvecklingsmiljöer baserade på Java. Pegas plattforms beprövade skalbarhet garanterar framgångsrik användning av applikationen med snabbt förändrade behov hos kunder, marknader och försäljningskanaler som dagens organisationer konfronteras dagligen.

"Bra marknadsföringskampanjer ger mervärde och vinner kundens förtroende ", säger Derk-Jan Brand, regional direktör Benelux på Pegasystems. "Detta kräver djup inblick i kundens behov och beteende för att uppnå ett konsekvent kundengagemang. Pega Marketing erbjuder marknadsförare en central plattform för att skapa och genomföra innovativa tvärkanalkampanjer med en ökning av omsättningen som ett resultat. "

Om Pegasystems
Pegasystems (NASDAQ: PEGA) utvecklar strategiska applikationer för försäljning, marknadsföring, service och operativa processer. Pegas applikationer effektiviserar kritiska operativa affärsprocesser, säkerställer en sömlös koppling mellan organisationer och deras kunder i realtid och via olika kanaler och anpassar sig till de snabbt förändrade kraven. Pegas globala 500 kunder är bland världens största och mest progressiva organisationer. Pegas applikationer finns både lokalt och i molnet. De är byggda på den enhetliga plattformen Pega 7 som använder visuella verktyg för att enkelt kunna anpassa eller utvidga applikationer till kundens strategiska affärsbehov. Återkoppling från Pega-kunder visar bland annat att Pega erbjuder dem den snabbaste tiden att värdera, mycket snabb implementering, effektiv återanvändning och världsomspännande skalbarhet. För mer information: www.pega.com

För redaktionell information:
Tillströmning PR - Gerline van Wijnen - tel: 055 366 3034, e-post: [email protected]

Bakgrundsinformation: Pega Marketing hemsida

Top