sv.onlinewebcreations.com

Universitetet i Twente kommer att arbeta nära Singapores Tekniska Högskola (SUTD). Samarbetet startar med utbyte av studenter, bland annat ATLAS, Tvärskolans högskola vid University of Twente. Styrelsen för båda universiteten har undertecknat ett samförståndsavtal om detta ämne i Singapore fredag ​​den 22 augusti.

SUTD, som grundades i samarbete med det berömda Massachusetts Institute of Technology i USA, är en intressant partner för University of Twente. Det sätt på vilket detta unga universitet behandlar " konst och vetenskap om design och teknik " i sina läroplaner är till exempel särskiljande. Detta indikerar samma bredd som UT syftar till i "Honours" läroplan för ATLAS.

Till att börja med erbjuder båda universiteten sina studenter möjligheter till utbyte från våren 2015 och framåt. De är inte bara bekanta med universitetet själv, men också med företag i universitetets "ekosystem". "Våra universitet har samma inställning till ett tvärvetenskapligt ekosystem där forskare och studenter från olika discipliner arbetar tillsammans med kreativa lösningar för sociala frågor. I Twente gör vi också detta i nära samarbete med entreprenörer på Kennispark Twente ", enligt utredningschefen för UT, Victor van der Chijs.

Hans kollega i Singapore, professor Thomas Magnanti, tillade: "Vi vill introducera våra studenter till branschens behov, perspektiv och utmaningar tidigt i sin träning. Lokalt, men säkert också "utomlands". Det passar "utanför-in" -metoden till vår läroplan. "

Top