sv.onlinewebcreations.com

Consumentenbond är inte för ändringar i det nederländska lagstadgade garantisystemet. Minister Verhagen verkar känna sig så.

Det nuvarande nederländska garantisystemet fungerar bra enligt facket och kan förbättras ytterligare genom omfattande information om garantireglerna till konsumenter och företagare.

Europeiska kommissionen har länge pressat för att begränsa den lagliga rätten att garantera, särskilt i förslag till det nya direktivet om konsumentskydd. I slutändan ingår inte begränsningen av garantierätten i det nya direktivet.

Enligt fackföreningen föreslår ministrar Verhagen i sin skrivelse till representanthuset om konsumentagendan 2012 att bestämmelserna kan ändras. Han drar av det från råd om dessa europeiska förslag från SER-konsumentutskottet 2009, som omfattar konsumentförbundet.

I Nederländerna har konsumenterna rätt till en bra produkt som varar så länge som man kan förvänta sig och arbetar normalt hela tiden. Om exempelvis en tvättmaskin är mer sannolikt än att konsumenterna ska göra det utan konsumenternas fel, har konsumenten rätt att reparera eller byta ut och om detta inte är möjligt (del av) sina pengar tillbaka.

Top