sv.onlinewebcreations.com

TU / e utser professor Jakob de Vlieg som dekan vid fakulteten för matematik och datavetenskap den 1 september 2015. Han blir också professor i tillämpad datavetenskap på TU / e. De Vlieg arbetade bland annat som FoU-toppchef på Bayer, Organon och Schering-Plough. Han var också deltidsprofessor i beräkningskemi i Nijmegen.

Jakob de Vlieg arbetade från 1990 till nu i FoU-ledningspositioner hos Unilever, Organon, Schering-Plough (nu MSD) och i sista hand på Bayer CropScience. På dessa företag var hans fokus på att utveckla och genomföra en digital FoU-strategi. Han var också chef för den nederländska eScience Center i Amsterdam och från 2000 till 2015 deltid professor i bioinformatik och beräkningskemi i Nijmegen. De Vlieg utbildades som biofysiker vid Groningen universitet och han fick doktorsexamen för simulering av DNA-protein interaktioner i datorn.

"I Jakob de Vlieg har vi hittat en mycket kompetent dekan och professor i tillämpad datavetenskap med stor erfarenhet av forskning och ledning", säger rektor Frank Baaijens. "Han är någon som samlar de bästa av båda världarna för TU / e och matematik och datavetenskap fakulteten. Å ena sidan har han fullgjort en omfattande industriell karriär, å andra sidan har han en långsiktig bakgrund som deltidsprofessor. Dessutom har han stor affinitet med datavetenskap och beräkningsbiologi från hans fält. Vi är glada att gå med i våra led. "

Att bli en dekan vid en växande och stark fakultet på TU / e är en unik och fascinerande utmaning, säger De Vlieg. "Jag ser fram emot, tillsammans med all den kompetens som fakulteten har att erbjuda, att ytterligare bekräfta fakultets starka kompetens och göra den ännu mer framgångsrik. Spjutspetsar håller högt intag av studenter, säkerställer utbildningens kvalitet och förbättrar vid behov och förstärker de utmanande forskningsämnena. Dessutom är den ytterligare positioneringen av Brainportregionen som ett datavetenskapsnav "ett viktigt mål. Innovativa och ofta kombinerade utvecklingar inom både matematik och datavetenskap är viktiga för detta. TU / e och Naturvetenskapliga fakulteten erbjuder kraftfull vetenskaplig expertis och teknik, men har också rätt inställning för gemensamt att utveckla lösningar tillsammans. Ett sådant integrerat tillvägagångssätt behövs för datadriven forskning och innovation i den stora datatiden. Utbildning är oupplösligt kopplad till detta och är faktiskt ett villkor för framgång ".

De Vlieg följer prof.dr. Emile Aarts, som varit rektor vid Tilburg universitet sedan 1 juni. professor Mark van den Brand är ställföreträdande dekan i fakulteten för W & I, prof.dr.ir. Barry Koren förblir dekanforskning.

Top