sv.onlinewebcreations.com

Chat-apps tar över en del av funktionen av klassiska sociala medier. Det är övertygelsen om en panel med Thijs van der Toom (Nexportchina), trendklockaren Sander Duivestein (Sogeti) och Jeroen van de Ven (ABN). De talade på socialkonferensen i Amsterdam under ledning av rådgivare Jarno Duursma.

Meddelandeprogram är väl på väg uppåt. Med 1 miljard användare bröt WhatsApp nyligen en ny rekord. Via nätverket skickas 42 miljarder budskap dagligen och 1, 6 miljarder foton.

Panelmedlemmarna betonade att vi bara är i början av den utvecklingen. WhatsApp är för närvarande inget mer än en förhärligad SMS-app, men mer funktionalitet kommer att läggas till i framtiden. "Meddelandeprogrammet blir den nya webbläsaren", förutspår Duivestein. "Det är appen som du betalar för eller hanterar din bankverksamhet."

Enligt Thijs van der Toom är det stora exemplet den kinesiska WeChat som faktiskt blivit en plattform full av avancerade tjänster. "De har bara misslyckats med att gå före Asien fram till nu, trots alla försök att få en fot någon annanstans."

De tre panelmedlemmarna rådde nederländska företag att koncentrera sig huvudsakligen på WhatsApp, men med Facebook Messenger i åtanke, nu när fler och fler användare lockar. Omkring 10 miljoner nederländska människor har WhatsApp på sin mobiltelefon. "Kunder vill ha kontakt med lågt tröskelvärde", säger Van de Ven i ABN. "Du kan inte längre ignorera WhatsApp som företag."

ABN skämmer inte bort från experimentet. Till exempel har Snapchat nyligen också använts för att nå unga människor. "Vi såg ungdomars räckvidd via Facebook." Via Snapchat har ABN nu 1200 följare som får stora besparings tips. "Kunder väljer den kanal vi följer." Och det kan väl vara Virtual Reality i framtiden, där kunderna kan bläddra i virtuella butiker, enligt Van de Ven.

Problemet är verkligen att skala denna teknik. Enligt Van de Ven kan anställda bara hjälpa ett begränsat antal kunder per dag via meddelandeprogram. Det förväntas därför att chatttrafik i allt högre grad kommer att automatiseras i framtiden med hjälp av artificiell intelligens. Facebook jobbar på Facebook M, där bots svarar på frågor från kunder. "För tillfället har kunderna fortfarande ett verkligt behov av mänsklig kontakt, men det kan förändras på längre sikt, säger Van de Ven.

Genom att bredda kan meddelandeprogram äntligen börja tjäna allvarliga pengar, tycker Duivestein. Nu finns det knappast några seriösa intäkter, men i framtiden "presenteras vi med annonser, varumärken måste också betala för att vara i användarens kontaktlista, och du kommer att kunna köpa bots i en botaffär."

Foton Peter Boer

Top