sv.onlinewebcreations.com

Tilburg, 15 maj 2018 - Håller i hemlighet på mobiltelefonen, en bärbar dator eller en annan dator? Vi är alla skyldiga till det. Nästan hälften (41%) av holländarna medger att ibland är lite för nyfiken. Fellowes, specialist inom kontorslösningar, avslutar detta efter forskning bland 526 nederländska personer. Av den här gruppen av nyfikna barn ser majoriteten (36%) ibland på andras skärm. 5 procent spetsar alltid när de får chansen. Så många som en av tio (11%) har ibland upptäckt konfidentiell information med någon annan.

Trots det faktum att människor gillar att titta på andras enheter ser det inte ut som om privatlivet står högt på allas dagordning. 18 procent av respondenterna indikerar att de inte vidtar åtgärder för att förhindra att andra tittar på att de inte är oroade över integriteten. Dessutom föredrar 7 procent lat än säkert: de tycker att det är för mycket att skydda sin enhet.

Offline nyfikenhet
Ändå har några av de nederländska människorna redan vidtagit åtgärder för att hålla gagglarna ur dörren så mycket som möjligt. Forskningen visar också att mer än en fjärdedel av de svarande täcker sin skärm (28%) och att 2 procent använder ett särskilt privatlivsfilter. Dessutom sa 45 procent att de inte skulle använda sin mobiltelefon, bärbara dator eller surfplatta alls alls.

Andrea Cantong, chef på Fellowes, svarar på resultaten: "Människor är naturligtvis väldigt nyfiken. Nästan alla känner frestelsen att kortvarigt spotta på någons skärm, medvetet eller omedvetet. Det som i sig är inte illa, men om andra kan läsa känslig personlig information, är vi på glatt is med sikte på införandet av AVG. Det här är dags att oroa sig för integriteten. Det finns tillräckligt med enkla lösningar för att förhindra att personer tittar på och tar bort dina personuppgifter. "

Top