sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam Airport Schiphol har vunnit "SimpliFlying Award" i kategorin "bästa sociala media flygplats". De andra nominerade flygplatserna var London Heathrow Airport och London Gatwick Airport. Priset presenterades igår kväll på SimpliFlying Conference i Amsterdam.

I juryns rapport rapporteras bland annat att medan de flesta flygplatser är ovilliga att använda sociala medier, visar Schiphol tydligt ledarskap på detta sätt att kommunicera. Med unika och tilltalande initiativ visar flygplatsen att den inser att ett långsiktigt förhållande med passagerare är nödvändigt för att bli ett föredraget varumärke. På grund av sin konstanta och balanserade användning av sociala medier har Schiphol blivit den bästa flygplatsen i världen på detta område. "

"Sociala medier är ett viktigt kommunikationsmedel som vi använder för att informera resenärer och svara på frågor om Schiphol. Vi använder också alltmer sociala medier i marknadsföringskampanjer. Vi ser denna utmärkelse som ett erkännande av hur vi hanterar sociala medier och ligger i linje med andra indikatorer. Schiphol-appen har nyligen laddats ner 1 miljon gånger, vår Facebook-sida har mer än tvåhundra trettio tusen anhängare och Schiphols Youtube-kanal har redan uppnått över 2 miljoner visningar. Priset för den bästa Social Media-flygplatsen är därför ett incitament för oss att fortsätta på denna väg. Säger Maarten de Groof, vice VD och CCO Schiphol.

SimpliFlying

SimpliFlying är ett internationellt känt företag inom flygmarknadsföring.

Det här är fjärde gången att SimpliFlying-priser har presenterats för flygplatser, flygbolag och resebranschen. Vinnaren väljs utifrån en juryns rapport och röstar via internet. Cirka 37 000 röster har gjutits för de olika kategorierna.


Top