sv.onlinewebcreations.com

Det var stora nyheter den här veckan, även hos Emerce : De Persgroep vill ta över Wegener. Mängden 245 miljoner euro har redan avtalats om att förvärva Mecom, det brittiska moderbolaget till bland annat Wegener. Med detta förvärv utökar De Persgrupp sin multimedieportfölj (tidningar, tidningar, tv- och radioprogram, telefonservice och olika onlinetjänster) med ett stort antal nyhetswebbplatser, regionala dagstidningar och dörr-till-dörrstidningar i Nederländerna.

Det är ett annat exempel på fading gränser i mediebranschen och vikten av skalan för att framgångsrikt utnyttja digitala plattformar. Om du tittar på den hektiska perioden som mediebranschen befinner sig för närvarande är detta förvärv lätt att förstå och i linje med forskningsresultat som jag kommer att förklara i den här bloggen.

Den form som vi konsumerar innehållet blir alltmer varierande. Är ett medieföretag 2014 en magisk kombination av innehåll, teknik och sammanhang? Beslutade att vem som överlever och växer - och vem succumbs och dör? Olika medier samlas mer och mer.

Jag relaterar denna nya utveckling till resultaten av vår senaste forskning om trender i media: Mediapuls: Mastering avbrott i den digitala världen. Vad påverkar trenderna på medieföretag, och hur blir du ett verkligt multimediaföretag? Vilka steg tar du?

Nya inkomstmodeller behövs
Handel på reklamintäkter ensam är en sak av det förflutna. Reklam ger plats för nya sätt att få omedelbart värde från kunder. Du ser det med Netflix, iTunes, Spotify och NLziet - den nya on demand-tjänsten på alla större nederländska TV-kanaler, där abonnemang säljs eller kan debiteras per objekt.

Ett starkt exempel på den holländska marknaden är också det tyska imorgonfokuset, vilket år 2005 gjorde 62 procent av de 53, 3 miljoner euro intäkterna från reklam, 27 procent från transaktioner och 12 procent från tekniken. År 2012 var detta förhållande helt annorlunda och 73 procent av omsättningen på 150 miljoner euro kom från transaktioner, e-handel och andelar och endast 18 procent från reklam och åtta procent från teknik. Under tiden ökade vinsten från 0, 6 till 20 miljoner euro. Eller: med 3200 procent.

Behovet av innovation: investera i dem om du inte kan slå dem
Vad morgonfokus gör i alla fall mycket bra är att investera i startföretag. De kan sedan använda sin egen marknadsföringskompetens, mediekanaler och -reaktioner samt förlagets säljteam. Och det går över och över sektorer: från matchmaking och resor till ekonomi och hälsa. Korsbefruktningen ger innovativa idéer som kan ge ett stort företag en helt annan riktning.

Holländska medieföretag följer tysk framgång. RTL Nederland investerar via RTL Ventures i nystartade företag som Pepper, Squla, Couverts och Miinto. Sanoma Ventures gör det hos Scoupy, WappZapp, Peerby, VirtuaGym och Social Shop. Och TMG är återigen på marknaden med TMG Startups. Till att börja med betyder det möjligheter till tillväxt, på en skala som annars inte är uppnåelig. Investeringen ger insikt om finansiellt vinst, en diversifierad portfölj, tillgång till ny talang och personer som är villiga att ta risker.

Under det senaste året har Wegener också starkt positionerat sig kring temat för innovation. Hon säger även bokstavligen på hennes hemsida: Wegener bygger på framtiden tillsammans med andra. Vi arbetar extensivt med externa parter: från frilansare och nystartade företag till större företag och regeringar. Men vad är strategin för Van Thillo (Persgroep) på detta område? Vi ser ännu inte någon större aktivitet från detta förlag på den nederländska marknaden.

Personlig erfarenhet av medie är ett krav
En annan välkänd trend är att människor blir mer krävande: en personlig och sömlös integrering av media, oberoende av plats, tid, enhet, plattform och innehåll är inte längre en lyx för någon. Många medieföretag kämpar med frågan hur de kan möta dem. Svaret ligger i Big Data, dvs alla uppgifter om konsumenter: beteende, plats, personlig information, önskemål, preferenser och behov. Till exempel använder Netflix Big Data för att genomföra innehållsförhandlingar. Den allmänt hyllade rekommendationsmekanismen söker även kontinuerligt efter data, så att Netflix kan ge dig bättre och bättre filmförslag. Ju mer du ser desto bättre blir rekommendationerna.

Ren nytta?
Bland de mest framgångsrika mediebolagen har Big Data redan förhöjts för att förankra i strategiska beslut. Återskapa förlorade reklamintäkter, stödja produktutveckling, erbjuda och sälja produkter och tjänster: För företag verkar stora data vara en fördel.

Konsumenterna är oroade över deras integritet, men de litar fortfarande på medieföretag. Ändå är en varning i ordning: etablerade parter måste konsekvent och noggrant hantera kunddata. Men akta dig för en felaktig bild - som ett multimedieföretag, gör det klart för kunderna alltid vad du gör med data och vad fördelarna är.

Riktningen för medieföretag
Det finns, enligt vår övertygelse, ett antal steg som ett medieföretag måste ta:

  1. Underlätta digitala kanaler så att dina besökare kan följa dig på alla plattformar, skärmar och enheter. Det ökar värdet för konsumenten, vilket också ökar chansen att konvertera till inköp. Bygg upp dina besökares profiler och komplettera dem med alla relevanta aktiviteter som de utför på eller runt dina plattformar.
  2. Bygg nya onlineprodukter där datadeling är fördelaktig för konsumenten. Detta är en av anledningarna till att Tomorrow Focus-webbplatserna är så framgångsrika: konsumenterna betygsätter sitt hotell, ange orsaken till besöket och beskriva resegruppens storlek. Hyperlocal-plattformar är också idealiska för detta. Bygg starka samhällen och samhället hjälper dig att bygga din framgång.
  3. Analysera data för att identifiera trender, som input för nya produkter och tjänster. Att ha miljontals datapunkter är bara värdefullt om du har rätt verktyg och människor för att destillera värdefull information från lök. Även om produktinnovation ofta är långtidsarbete, kan Big Data ligga till grund för inköp och produktion av styrning av innehåll.

Transformationen har bara börjat
Det finns ingen ideell medieupplevelse eller en perfekt affärsmodell. Medieföretag måste vara mycket mer datadriven för att erbjuda varje enskild konsument den perfekta medieupplevelsen genom en affärsmodell som fungerar för båda.

Frågan som återstår är om traditionella medieföretag svarar snabbt och tillräckligt för att vända trenderna från utmaningar genom möjligheter till nya framgångsrika produkter - och kanske bli de som framgångsrikt stormar en ny marknad och tar över gamla marknader.

Fördelen med ett familjeföretag är att investeringar ofta görs i lösningar som ger på längre sikt. Det totala värdet av ett kundrelation kan optimeras på detta sätt. Van Thillo driver sitt familjeföretag De Persgroep med affärer. Jag hoppas på nederländsk journalistik att han kommer att vilja investera i en lång och framgångsrik framtid för Wegener.

Top