sv.onlinewebcreations.com

Sanoma Digital, tidigare: Ilse Media, intresserar sig för den digitala hushållsboken Yunoo. Det Utrecht-baserade företaget använder finansieringen för att växa till över 100 000 kunder och senare internationell tillväxt.

Sanoma Digital investerar över 1 miljon euro i Yunoo för att utöka sin informationsportfölj och jämförelsetjänster. Det är ett minoritetsintresse, med möjlighet att utöka det intresset.

Direktör Patrick van der Tuin fortsätter att säga till Emerce : "Vi letade efter en investerare som också kan fungera som en strategisk partner." Sanoma tar med sig ett stort nätverk och kan hjälpa oss att öka kundbasen över 40 000 till en kritisk massa av säkerligen 100 000 ".

På Yunoo.nl kan användarna ladda sin ekonomi från bankplatserna och därmed få insikt i intäkter och utgifter. De kan skapa rubriker och visualisera kassaflöden för snabb personlig analys. Du kan till exempel se en lista över de fasta kostnaderna för telekom och energibolag.

Van der Tuin säger att 70 procent av sina kunder loggar in minst en gång i månaden. "Det kan säkert vara högre, hittills fokuserade vi bara på själva tjänsten och mindre på behållning".

Webbplatsen startade i mars 2009. Med Sanoma-deltagandet vill det bli den största personliga webbplatsen i Europa. "Första saker måste gå bra i Nederländerna innan vi går över gränserna". För den internationella expansionen kunde företaget hålla en nästa finansieringsrunda.

För tillfället är alla funktioner hos Yunoo gratis, men med tiden kommer även betaltjänster att betalas. Oavsett vad dessa är, håller Van de Tuin sig själv. En annan möjlig inkomstkälla ligger hos bankerna. Yunoos tjänster är ett logiskt tillägg till banktjänster. Endast ING har ett liknande koncept.

Förra veckan meddelade Sanoma Digital förvärvet av jämförelsepriset Energy Price.

Foto: dyobmit (cc)

Top