sv.onlinewebcreations.com

Internationell resebyrå Expedia har haft en holländsk webbplats i nio år, men beslutar nu att investera endast för att hitta en förbindelse med den nederländska konsumenten. "Vi var tvungna att lägga mer pengar och tid på den holländska marknaden tidigare", säger Andrew Warner, Senior Director of Marketing på Expedia, känd för Hotels.com, Hotels.com och Tripadvisor.

Hittills fanns det lite fokus på den holländska konsumenten för Expedia.nl. Webbplatsen existerade, men lite pengar eller tid sattes in i den. Warner: "Marknaden är mättad i Amerika. I Europa är tillväxt fortfarande möjlig i vissa länder. "På de brittiska och tyska marknaderna har Expedia redan fått en betydande marknadsandel. Nu är det Nederländernas vändning. "Vår marknadsposition i Nederländerna är ännu inte hur vi vill ha det."

Expedia, tidigare en del av Microsoft, som sålde den 1998, lägger mycket pengar på offline-marknadsföring i början av dagen. Det innebär att ett starkt varumärke är uppbyggt i många länder. Nuförtiden går hela budgeten online.

Offline marknadsföring

För att göra den nederländska konsumenten mer bekant med varumärket används mer offline-marknadsföring igen. "För det jobbar vi tillsammans med, till exempel, det nederländska kontoret som heter Furious! att utveckla kampanjer för de närmaste åren, säger Warner. Men agentprogrammet för resebyråer, som redan används i andra europeiska länder, lanseras i Nederländerna. Resebyråer som affiliates kan direkt få tillgång till det holländska resebeskedet hos Expedia. "Vi behöver offline för att skapa medvetenhet bland en stor grupp och online för att konvertera denna förtrogenhet." Sociala medier används också. Warner utesluter inte ett partnerskap med exempelvis Hyves.

Hur mycket marknadsföringsbudget det finns, vill Warner självklart inte förlora. "Låt oss säga att det är ett konkurrenskraftigt belopp med vad andra spenderar på denna marknad."

I Nederländerna finns det tillräckligt med tävling på Expedia. Men Warner tror att han har en fördel. "Vi är en stor aktör över hela världen och har därför skalbarhet. Vi arbetar till exempel med fler hotell än andra. Och eftersom vi är närvarande i 60 länder har vi ett berg med användarrecensioner. Vi måste vara på toppen nu för att få den holländska konsumenten i. "

tillväxt

Warner medger att marknaden i USA är större jämfört med Nederländerna, men han vill inte att Nederländerna ska vara en obetydlig marknad. "Vi ser möjligheten att växa på den nederländska marknaden. I USA är sträckan lite borta. "

Orbitz, en liknande spelare som Expedia, har nyligen hört från American Airlines att flygbiljetterna inte längre kunde visas på hemsidan. Warner är inte rädd att samma sak händer på Expedia. "Vi har ett bra förhållande med de flesta flygbolag. Vi har ett stort utbud, förutom biljetter säljer vi också hotellvistelser. För flygbolag betyder det att vi är ett bra ställe att nå konsumenten. "Enligt Warner vill vissa flygbolag sälja direkt till konsumenten, men de flesta kommer fortsättningsvis söka anslutning till Expedia.

transaktioner

Exakt hur mycket Expedia kommer att ha på sig för konsumenten, vill Warner inte förlora. En arkivering med den amerikanska aktiemarknadsvakten SEC visar att 63 procent av transaktionerna på Expedia är relaterade till hotell och 12 procent till flygbiljetter.

Expedia, enligt Warner, som andra online resebyråer, har fördelen över flygbolagen att flera produkter säljs på ett ställe. "Konsumenten kan boka en biljett, ett hotellvistelse, en hyrbil och mer." På så sätt kan ett komplett semesterpaket sammanställas. "Om en konsument vill ändra något, så kan det alla göras på ett ställe. Vi tar det ansvaret. "

Juridiskt ansvar

Trots dessa ord från Warner är Expedia fortfarande inte ansluten till ANVR eller någon annan branschorganisation. Det juridiska ansvaret är inte för Expedia, men för företaget som faktiskt säljer produkten. Så inte Expedia, men till exempel ett flygbolag eller hotell har ansvaret.

"Vi pratar dock med ANVR. Vi vill bli medlem. I andra länder är vi till exempel i liknande branschorganisationer. Det som är viktigt är att vi arbetar paneuropeiska och att ANVR bara fokuserar på Nederländerna. Vi följer därför europeisk lagstiftning som standard. "

Top