sv.onlinewebcreations.com

Holländska folk som nu handlar på Amazon.co.uk behöver inte längre betala leveranskostnader. Den amerikanska e-handelsgiganten drar återigen en del av den europeiska online-shoppingmarknaden.

Amazon meddelar att invånare i 17 europeiska länder inte längre behöver betala frimärken. Åtminstone, om de handlar på Amazon.co.uk.

Åtgärden gäller till exempel Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Skandinavien och Spanien och Italien.

När meddelanden kostar minst 28, 60 euro (25 kr), behöver kunden inte betala några leveranskostnader. I USA är "gratis" -alternativet en impuls för online-varuhusets omsättning. Kunderna köper mer och från olika produktkategorier än tidigare.

Amazon försöker locka till sig fler europeiska kunder till sin engelska webbshop genom att ta bort fraktkostnaderna. Den åtgärden är redan den tredje på EU-marknaden på kort tid. I augusti beslutade den att leverera fullmaktstjänster till europeiska webbshop. För en avgift tar Amazon över lagring, förpackning och frakt av större butiker.

För en vecka sedan blev det känt att Amazon tar över den europeiska verksamheten av BuyVIP. Det företaget är verksamt i 7 europeiska länder, inklusive Nederländerna. Kunder i den privata butiksklubben kan köpa mode- och livsstilsprodukter till stor kostnad från det ursprungliga spanska företaget.

Den finansiella rapporten för andra kvartalet 2009 visar att Amazon spenderade 147 miljoner dollar netto på fraktkostnader. Ett år senare, det hade stigit till 248 miljoner dollar, ett plus på 69 procent. Under andra kvartalet 2009 var fraktkostnaderna 3, 1 procent av omsättningen. Under 2010 var det 3, 8 procent. Omsättningen ökade med 41 procent under denna period till 6, 6 miljarder dollar.

Top