sv.onlinewebcreations.com

När det gäller varumärkesvärde kan YouTube inte längre brytas i Nederländerna. Om det är upp till konsumenten, har det populära Google-dotterbolaget fortfarande mycket att erbjuda.

Detta framgår av en undersökning av RSCG för tidskriften för marknadsföring där online varumärken undersöks. Vad tycker den nederländska konsumenten: förlorar ett varumärke mark eller vinst?

Från forskningen kommer inte överraskande tre stora namn som tar innehav av topp 3. YouTube, Hyves och Google har blivit krona i absoluta online-vinnare.

I forskningen gjordes en distinktion mellan så kallade konsumenter och prosumers. En proffs, som kan läsas på tidningen, är någon som använder teknik och information och som är mer än genomsnittet inblandad i ett antal frågor.

Således visar konsumenterna i undersökningen den aktuella populariteten hos ett online-märke, och prosumerna är en mätare för vilket varumärke som stiger.

Bol.com verkar också kunna räkna med ett starkt varumärkesvärde bland konsumenterna. Prosumers är ännu mer positiva om online varuhuset än konsumenterna.

Det finns mindre positiv feedback för online varumärken som Ilse och Yahoo. Båda varumärkena kan inte räkna med mycket intresse och, enligt respondenterna, har förlorat marken vad gäller varumärkesvärde.

Startsida måste också betalas på prosumerna. Här förutses en fallande kurs. "Konsumenten tittar fortfarande på att starta online-sökningen, men prosumeraren håller på Startpageen."

1 300 respondenter mellan 15 och 65 år ifrågasattes för studien.

I maj-utgåvan av Tijdschrift voor Marketing, som finns på hyllorna denna vecka, kan du läsa mer om forskningen.

Top