sv.onlinewebcreations.com

MSN har lanserat en förnyad portal på måndag kväll. Den viktigaste förändringen är enligt trenden att användarna kan göra fler bidrag. Varianterna av Digg och Del.icio.us är en del av portalen.

Besökare på MSN-portalen kan registrera och dela på MSN Hubs webbplatser, dividerat med intresseområden. Hubbar är en slags populär variant av Del.icio.us. En annan ny komponent är MSN Reporter, där besökare kan registrera och granska nyhetsartiklar. Denna Digg-variant har varit i beta i två månader. Besökare kan rösta på en nyhet genom att göra valet: sparka eller dumpa.

Den nederländska portalen för MSN lockar cirka 2, 6 miljoner unika besökare varje månad. Sidan är populär eftersom det är standardhemsida för nederländska användare av Internet Explorer.

MSN-portalen ger tillgång till Hotmail, MSN-utrymmen och MSN-sökning. Tjänster som sakta överförs till Windows Live-varumärket. Tidigare berättade MSN Emerce att MSN kommer att bli ett innehålls varumärke, medan Live kommer att fokusera på användartjänster. Den nya varumärkespositioneringen går dock inte smidigt. Så kom Microsoft tillbaka till beslutet att få namnet Hotmail att försvinna. Det nya namnet på posttjänsten är nu Windows Live Hotmail. Många Hotmail-användare nekade att byta till Live Mail. Det finns över 6, 3 miljoner Hotmail / Windows Live mail-konton i Nederländerna.

Den (beta) komponenten där Internet-användare kan ladda upp, visa och granska videoklipp själva, YouTube från MSN, kallad Soapbox, är mer integrerad i portalen.

En stor del av den nuvarande och även nya portalen är fylld av redaktörer. På sidan finns nyheter, skrivna i en populär stil. Populäraste rubrikerna är nyheter, underhållning, pengar och bil. Det finns också avsnittet MSN Video, med bilder av konserter.

Top