sv.onlinewebcreations.com

Nederländerna - Möjligheten att kolla på police.nl om någons inloggningsuppgifter har fallit i kriminella händer, ledde till en rush på webbplatsen förra veckan. "Verktyget" var därför även ur det blå. Sedan lördag eftermiddag har "e-mail checker" konsulterats mycket igen.

Ungefär 2, 5 miljoner människor besöker normalt polisplatsen varje månad, på fredagen den 28 juli var det 3, 8 miljoner på en dag! Meddelandet om att medborgare i en databas på 60 000 e-postadresser kunde kontrollera sig om deras e-postadress hade fallit i kriminella händer, kunde räkna med ett enormt intresse. Inloggningsuppgifterna i databasen beslagtagits av brottsutredningsavdelningen under utredningar.

Höga siffror

E-postkontrollen var tyvärr en del av fredag ​​och lördag oåtkomlig på grund av det stora antalet besökare, ibland var det över 12 000 samtidiga besökare. Sedan lördag eftermiddag är verktyget tillgängligt igen för alla.

Om du inte har lyckats kontrollera din e-postdata i helgen ska du prova nu. Om dina data inte visas i databasen garanterar det inte att dina data är säkra. Det finns alltid möjlighet att uppgifterna nu har sålts vidare till andra.

Byt lösenord

Uppgifterna kan också ha blivit stulna av en botnet som polisen ännu inte har upptäckt. Regelbundet ersättning av lösenord är därför ett måste. Det lönar sig också att regelbundet kontakta e-postkontrollen, eftersom polisen fyller i databasen med uppgifter som konfiskeras i nya utredningar.

Top