sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 20 februari 2015 - IPG Contact Solutions, det största kontaktcenteret i Belgien, gick i slutet av 2014 med den nya kommunikationsplattformen Customer Interaction Center (CIC) från Interactive Intelligence. Under den kommande perioden kommer CIC att genomföras på alla 10 platser av IPG Contact Solutions.

"För oss som ett kontaktcenter för anläggningar är det viktigt att kunna erbjuda allt som våra kunder behöver", säger Jac Vermeer, VD för IPG Contact Solutions. "Att kunna integrera och driva nya kanaler och processer är viktigt. Nu handlar det om sociala medier men på ett år kan det vara något helt annat. Med Interactive Intelligence CIC är vi övertygade om att vi alltid kan snabbt och flexibelt fylla i efterfrågan på kunder. Inga långa tekniska procedurer men snabb växling. "

IPG Contact Solutions har 3000 anställda och har kontor i Belgien, Nederländerna, Frankrike och Marocko. Den första webbplatsen gick live med CIC i slutet av 2014 och kommer under 2015 att vidareutvecklas och det förväntas att minst 2000 IPG-agenter kommer att arbeta med CIC.

Jac Vermeer: ​​"Att använda CIC som vår kommunikationsplattform garanterar att vi är redo för framtiden. Plattformen underlättar våra kunders behov i alla avseenden. Det innebär att vi har handsfree att hjälpa våra kunder med kundkontakt, kundens röst och processoptimering. "

"IPG valde Interactive Intelligence CIC efter ett mycket omfattande och grundligt urvalsförfarande, " säger Christian Schelhaas, Territory Manager Benelux of Interactive Intelligence. "Vi är därför mycket nöjda med det väl övervägda valet av IPG Contact Solutions och därmed det förtroende som ligger i oss. För Interaktiv Intelligens är detta ett stort framsteg på den belgiska marknaden. Å ena sidan eftersom IPG, Belgiens största leverantör, har valt oss och å andra sidan på grund av de olika och krävande frågorna och kraven som IPGs kunder ställer på dagens former av kundkontakthantering ".

Interaktiv Intelligens tilldelade IPG Partnership Award i december 2014 på grund av sitt konstruktiva samarbete och engagemang för ett långsiktigt förhållande.

===

Om IPGIPG (Koramic Investment Group) är en europeisk grupp av call centers verksam i Belgien, Frankrike, Nederländerna och Marocko. Ungefär 3000 anställda är 24 timmar om dygnet och 7 dagar av 7 garanterar professionell behandling av alla dina kontakter med kunder. I Belgien har IPG det största kontaktcenter med mer än 18 års erfarenhet. www.ipggroup.eu

Om Interaktiv Intelligens
Interactive Intelligence Group Inc. (Nasdaq: ININ) tillhandahåller innovativa program och tjänster för kontaktcenter, enhetlig kommunikation och affärsprocessautomatisering. Lösningarna har utvecklats för att förbättra kundupplevelsen och är lämpliga för applikation på egen plats samt via en molnmodell. Företaget startade 1994, har mer än 6000 kunder över hela världen, varav över 250 i Benelux och placeras i topp 500 av Global Software 2014 Service leverantörer. Mashable placerade Interactive Intelligence på andra plats i "List of Seven Best Tech Companies to Work for" 2014. Interactive Intelligence har mer än 2000 anställda och ett huvudkontor i Indianapolis, USA. Det finns 24 internationella kontor i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Australien. Beneluxkontoret ligger i Amsterdam. www.inin.com/nl

Top