sv.onlinewebcreations.com

Det Amsterdam-baserade företaget Remotely.tv har visat sin nya teknik denna vecka, med vilken information om tv-program automatiskt kan skickas till en andra skärm.

För första gången i realtid kan all slags information om tv-program visas på den så kallade andra skärmen: en iPad eller en bärbar dator. Genom automatisk matchning med innehållskällor, inklusive Wikipedia, ser tittaren omedelbart bakgrundsinformation, tweets och appar för tv-programmen på alla populära nederländska TV-kanaler.

Med en egenutvecklad algoritm väljer Remotely.tv relevanta tweets så att även under populära program som The Voice of Holland eller De Wereld Draait Door-meddelandena, är det fortfarande läsligt och intressant.

Grundare Mark van de Crommert och Mendel Looije startade Remotely.tv eftersom de såg möjligheter till mediainnovation med hjälp av andra skärmapplikationer. Van de Crommert, som arbetade för kabeloperatören UPC i åratal, var förvånad över bristen på en portal för tv-appar. "Appar som The Voice of Holland, sommargäster och naturligtvis Twitter är roliga att använda, men det är obekvämt att starta en ny app för varje TV-show. För de flesta program fanns ingen bakgrundsinformation i realtid. Vi kommer att lösa detta med Remotely.tv. "

Med det är de de första som säger det. Van de Crommert mot Emerce: "Förra sommaren skickade VPRO ytterligare information under sommar sommaren till iPads och bärbara datorer, men det fanns två redaktörer, med oss ​​är innehållet automatiskt igenkänt."

Företaget vill också erbjuda annonsörer en ny plattform för varumärkesinnehåll. "Vi visar sitt meddelande när det passar in i sammanhanget av programmet. Bara säg Google AdWords, men sedan för tv. "

Det finns också en tvättlista av nya applikationer på utvecklingslagets önskelista. "Vi ska göra våra datakombinationer tillgängliga för utvecklingssamhället så att de kan skapa nya appar som sedan placeras i Remotely.tv. Dessutom undersöker vi musikigenkänning, så att låtarna du hör på röret listas direkt på din andra skärm. Du kommer inte lyckas med Shazam på din iPhone, för då är ögonblicket redan över. "

Nästa steg är samarbete med producenter, broadcasters, förlag och annonsörer. Vänteläge tills beta-versionen var klar.

Fjärrkontrollen använder reed medan man tittar på Nederländerna 1, Nederländerna 2, Nederländerna 3, RTL 4, RTL 5, SBS6, RTL7, RTL 8, Veronica, Disney XD, NET5, Discovery Channel, MTV, National Geographic, Animal Planet, TLC, Eurosport, Comedy Central och Cartoon Network.

Top