sv.onlinewebcreations.com

Endast hälften av holländarna vet hur man skyddar sig mot onormala faror, enligt forskning som utarbetats av justitie- och säkerhetsdepartementet. Idag lanseras en kampanj för att hjälpa nederländarna att försvara sig mot ransomware och andra onlinevärden.

45 procent av holländarna tror att deras personuppgifter är intressanta för internetkriminella. Men inte alla tar rätt försiktighetsåtgärder. Till exempel, hälften av nederländarna publicerar ibland programuppdateringar och 4 av 10 nederländska personer använder regelbundet gratis offentliga Wi-Fi-nätverk. Också 4 av 10 nederländska personer väljer samma lösenord för flera konton, till exempel för e-post, bankkonto och webbaffärer.

Med den offentliga kampanjen mot Internetbrott, vill justitieministeriet hjälpa nederländarna att bättre skydda sig mot cyberbrottslighet. Kampanjen är främst synlig på sociala medier som Facebook, Twitter och Snapchat. Det finns också en radioplats som uppmanar människor att vidta åtgärder mot internetbrott.

Top