sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 6 mars 2018 - Den sociala näringslivet har ökat med 70% de senaste åren. Inom denna sektor når 80% av de nya sociala företagen de första fem åren, medan det i regelbundna företag är "bara" 40% till 60%. Det här är seriösa siffror. Men bara 20% av de sociala företagen ger vinst (källa: AASIF). Detta står i vägen för sociala företag att uppnå sitt huvudmål: att göra en inverkan. Social Enterprise NL och GrowthClass startar därför tillväxtprogrammet Grow Impact den 9 april, för att hjälpa företagare att öka sin omsättning och påverkan. Eftersom även i sociala företag handlar det om siffrorna längst ner på linjen: för att de mer intäkterna desto mer påverkan.

Enligt AASIF är de flesta sociala företag fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadium. 58% konverterar årligen mindre än en halv miljon. Grow Impact hjälper dessa entreprenörer att skala upp till 1 miljon euro och 5 miljoner euro. Här skiljer man sig från andra tillväxtprogram inom denna nisch, som ofta fokuserar på nystartade företag. Under både online- och offline-sessioner stärker företagarna sin proposition och skapar en handlingsorienterad tillväxtstrategi. Sociala entreprenörer från olika sektorer diskuterar detta med varandra och utmanas av varandra och mentorer för att komma igenom insikter. I slutändan arbetar entreprenörerna med en konkret tillväxtplan med klart tillämpliga steg mot högre omsättning.

"Hur ofta får du ärlig och oberoende feedback på ditt företag?

Det är vad programmet har fört mig. "

- Camille van Gestel, grundare WakaWaka

Social Enterprise NL är drivkraften bakom den växande rörelsen av entreprenörer som ser pengar som ett medel och inte som ett mål. Socialt företag NL vet bättre än någon annan utmaningen för denna grupp att uppnå försäljningsutveckling utan att förlora synen på det högre målet. GrowthClass är det blandade tillväxtprogrammet som redan har hjälpt dussintals entreprenörer för uppskalning att använda den strukturella tillväxten för sig själva och deras verksamhet. Med Grow Impact kombinerar Social Enterprise NL och GrowthClass krafterna för påverkan och tillväxten. Grow Impact hoppas att den sociala näringslivet kan skapa en större samhällelig och ekonomisk inverkan. Här stöds hon av partners som Rabobank Foundation och Sustainable Business. Sociala företag som börjar direkt med Grow Impact i april är Rechtstreex, Bioexpress, Amplino.

För en intervju med initiativtagarna: https://youtu.be/VuBaUumsJ20

Se även: www.growimpact.nl

Om socialt företagande NL

Social Enterprise NL är drivkraften bakom den växande rörelsen för sociala företagare, så att fler och fler sociala och ekonomiska konsekvenser kan skapas.

https://www.social-enterprise.nl/

Om GrowthClass

GrowthClass är det blandade tillväxtprogrammet, där uppskalningsföretag tillsammans med likasinnade personer och under ledning av erfarna tillväxtchefer inser tillväxten av sig själva och deras verksamhet.

GrowthClass Premium

Om Grow Impact

Grow Impact är ett tillväxtprogram för sociala entreprenörer för att hjälpa dem att skapa tillväxt med företaget, både när det gäller påverkan och omsättningen. Under programmet kommer 10-15 sociala entreprenörer att arbeta för att uppnå sina mål: öka effekten genom att växa till en omsättning på 1 miljon (början av april 2018) och en omsättning på 5 miljoner (början oktober 2018). Insikter ges av gruppen och mentorerna. Deltagarna är personligen övervakade för att realisera tillväxt genombrott, samtidigt som de övervakar företagets kvalitet och hälsa. Tillväxtprogrammet består av 5 fysiska och 8 online-sessioner som spridas över 3 månader.

Top