sv.onlinewebcreations.com

BlackBerry Service Provider GPXS från holländare Jeroen Mol tar över det irländska företaget Galty Technologies, vilket gör Blackberry-program. Företagen kommer med ett program för att skriva ut dokument från en Blackberry på tredje parts skrivare med en Bluetooth-anslutning.

Förvärvet av Galty av GPXS tillkännagavs på torsdag på en internationell Blackberry-konferens i Amsterdam. Galty gör särskilda Blackberry-program för ordbehandling. Det irländska företaget gör också ansökningar om utskrift av dokument från Blackberry till skrivare inom företagsnätet eller till tredje parters skrivare. De tredje parterna måste ha en skrivare med inbyggd Bluetooth-anslutning och ha installerat speciell programvara.

"Du kan erbjuda den programvaran i en hämtningslänk till till exempel en kund, och sedan kan du skriva ut ett dokument från din Blackberry till den kundens skrivare", säger Kieran O'Farrell, grundare av Galty, mot Emerce. Ansökan kan användas för att skicka blanketter eller kontrakt för signering.

"Vi älskar bara sina program, " förklarar Jeroen Mol i en intervju med Emerce om förvärvet av det irländska företaget. Enligt Mol är de viktigaste av hans kunder stora Wall Street-företag och myndigheter. I Nederländerna är Rijkswaterstaat med 1500 björnbär och advokatbyrån Nauta Dutilh med 500 björnbär de största kunderna för GPXS: s tjänster som grundades 2002 av Jerome Mol.

Blackberry är för närvarande den enda enheten för "pushed e-posttjänster" som betyder något, säger Mol. "Parter som Nokia och Motorola är fortfarande långt bakom och Blackberry har nu femtiofem procent av denna marknad."

Mol anser att Blackberry också blir viktig för andra applikationer än e-post. "Vi ser Blackberry som en komplett" handheld top "som ersättning för den bärbara datorn och skrivbordet Framtiden är bärbara enheter som är online 24 timmar om dygnet via trådlöst bredband, lättanvänd och använder tjänster med platsspecifik information . "En sak som Blackberry fortfarande inte kan göra är att prata om internetanslutningar. Telefonbolagen som stöder Blackberry sänder ofta inte VoIP via de bärbara enheterna.

I världen av drivna e-posttjänster handlar allt om patent. Den 24 februari börjar förhör i domstolen i östra Virginia igen i den pågående rättegången mellan RIM, Blackberrys och NTPs tillverkare, en patentkollektor som inte tillverkar produkter men ses allmänt som en patenttroll. Vid förlust kan RIM betala mer än en miljard dollar till NTP. "Jag är inte nervös över resultatet av rättsfallet mot RIM, " säger Mol. "RIM har ett arbete om de förlorar fallet där företaget inte driver e-post, men webbadresser till e-postmeddelandena."

Enligt Mol tar Benelux den tredje eller fjärde positionen i Europa i Blackberry-användningen. En bra marknadsföringsroll var reserverad för de politiska partierna. Lower House-fackföreningarna och ministrarna för CDA, VVD, D66 och LPF använder alla Blackberries. "Att Balkenende släppte regelbundet namnet Blackberry mot journalister var också bra för oss."

GPXS har kontor i Amsterdam, Gent, Limerick, London, München, New York, Silicon Valley och Southampton. I hela världen finns cirka fem miljoner aktiva Blackberry-användare. Ungefär sjuttio procent av dem är amerikanska.

Top