sv.onlinewebcreations.com

Korrespondenten har kastat Google Analytics överbord för att skydda privatlivets läsare. Utbytet, lokalt löpande paket är Piwik.

Även Adobe Typekit och spårarna från YouTube, Vimeo och SoundCloud gick överbord. CTO Sebastian Kersten förklarar på sin webbplats hur han gjorde dövhet dövhet.

"Vi tillåter inte dessa trackers tills du öppnar videon eller podcasten. När du laddar en artikel visas en förhandsvisning av medieelementet. Och bara när du tittar på videon eller lyssnar på podcasten kommer den relevanta tjänsten - och den därtill hörande spårningen - att laddas. Kontrollen av huruvida du vill, är därför tillbaka till dig som användare. "

Google Analytics, som en del av Google, en ofattbar datagrazer, gick ut genom dörren tidigare i veckan. Utbytesoperationen av Piwik visade sig vara en svårare träning än vad som ursprungligen var förväntat. Inledningsvis kunde det öppna källkodspaketet inte hantera trafikvolymen för De Correspondent, men efter sju tusen euro att lära sig pengar och några justerade krav i form av anmälda rapporter kunde överföringen göras definitivt.

Korrespondenten bryter sig själv, och med en berättelse kampanj om integritetsskydd också sin publik, från oändliga data lurar stora internetföretag. Titeln vill ha kontroll över vem som delar vad med vem till läsare.

Kersten: "Vi vill också öppna våra dörrar under det kommande året och diskutera fler förbättringar med berörda parter. Eftersom integritet är och kommer att alltid vara ett av de underliggande kärnvärdena som vi baserar många av våra val när vi kommer upp med nya funktioner för De Correspondent. "

Top