sv.onlinewebcreations.com

Den holländska konsumentelektronikmarknaden gynnades av världscupen. För första gången sedan tiden var ett omsättnings plus synligt under andra kvartalet 2014. Jämfört med andra kvartalet i fjol växte elektronikmarknaden med 5 procent. Detta framgår av en rapport från GfK Retail Reports.

Orange feber försäkrade att konsumenterna ivrigt gick in i olika TV-reklamkampanjer (pdf). Omsättningen på TV-marknaden ökade med 18 procent under denna period jämfört med samma period föregående år. Vecka 24, kick-offen för det första spelet i Nederländerna, och vecka 25 spelade in den högsta försäljningen. Under kvartalet såg GfK en kraftig ökning av försäljningen av Ultra HD-tv.

spel
Marknaden för spelhårdvara kan spela in det största pluset i försäljningen bakom hennes namn. I försäljningen ökade denna marknad med inte mindre än 90 procent under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Enligt GfK beror detta helt på den nya generationen hemkonsoler på marknaden. Under den senaste tiden såldes cirka 26 000 mer hemkonsoler än förra året. Den nya generationen hemkonsoler garanterar den efterlängtade ökningen på marknaden.

Programvaran visar en mindre försäljningsminskning än förra året, men sjunker fortfarande. PC och bärbara spel är den största försäljningsminskningen, konsolspel ligger närmare nolllinjen. I intäkterna visar konsolspel en betydande ökning med 22%
se. Watch Dogs har varit det mest sålda hemmet konsolspelet och Kirby Triple Deluxe är bäst i det bärbara segmentet.

musik
Marknaden för strömmande musik stiger över den fysiska produkten och nedladdningar enligt GfK. Försämringen av försäljningen för den fysiska produkten kom till 24 procent under andra kvartalet 2014. Enligt GfK-konsumentstudien Trends in Digital Entertainment använder en tredjedel av nederländska personer nu en streaming-musik tjänst.

mode
Även den holländska modemarknaden har gått från minus till plus. Det största segmentet på marknaden, övre mode, uppnådde ett litet plus på 0, 5 procent i omsättningen under det andra. Jämfört med maj månad i fjol var den totala modeomsättningen 6, 5 procent högre.

bok
Bokmarknaden visar den största nedgången på 11, 5 procent. Det bör noteras att butikerna som gick i konkurs under första kvartalet, trots en omstart, var fortfarande nära de första veckorna av andra kvartalet. Andelen e-böcker ökade ytterligare under andra kvartalet och andelen och representerar nu 6% av alla böcker som säljs. Anmärkningsvärt är nästan 80 procent av alla böcker som säljs faller inom fiktionens genre.

Top