sv.onlinewebcreations.com

Den amerikanska wifi-pionjär Cometa Networks stannar den. Företaget har misslyckats med att samla in pengar så att det kan utöka antalet hotspots och dess tjänster. Cometa verkar vara störd av lagen om hämmande bly. Företagets planer gick aldrig riktigt borta.

Anledningen till att långivare inte ens är redo att ge Cometa en kontantinsprutning är att de är rädda för att de inte kommer att tjäna tillräckligt med pengar tillräckligt snart, enligt C / Net. San Francisco-företaget grundades 2002 och stora teknikföretag som IBM, Intel och AT & T kunde stödja detta.
Det fick också pengar att starta från välrenommerade investmentbolag som Apax och 3i. Det sa en gång att det planerade att utnyttja 20.000 hotspots så snabbt som möjligt, varav 15 000 var tillgängliga 2005.
Cometa lyckades emellertid aldrig förbereda tillräckliga hotspots för användning och stänga stora allianser med berörda parter. Inte heller lyckades man placera hotspots på stragiska punkter. Dessa platser gick vanligtvis till tävling.
Uppstarten från San Francisco planerade att ha cirka 800 hotspots i september. Stora rivaler som Wayport och T-Mobile USA har lyckats uppnå minst tre gånger så många hotspots. Deras "installerade bas" och "competitve edge" är därför mycket större.
Cometa är inte den första Wi-Fi-leverantören att falla över. Förra året hade Joltage upphört, eftersom långivare vägrade att investera ett öre i företaget. I många fall startade Wi-Fi-leverantörer eller för tidigt huruvida deras affärsmässiga fall var för svagt, säger Keith Waryas, en IDC-analytiker, mot C / Net.

Top