sv.onlinewebcreations.com

Online djuraffär Zooplus har minskat vinstprognosen för 2017 för hälften eftersom företaget vill investera mer i rekrytering av nya kunder.

Under 2017 förväntar sig ledningen att realisera en vinst på flera miljoner euro. Det är lägre än de tidigare meddelade 17-22 miljoner euro. Dessutom meddelar ledningen att omsättningsprognosen kommer att justeras uppåt.

Djuraffär Zooplus, verksam i de flesta europeiska länder, tillkännager att det kommer att satsa extra i tillväxt. Fler nya kunder behöver läggas till och antalet befintliga, i stort sett lojala kunder måste börja beställa mer. "Fördjupning i Europa på en konkurrenskraftig marknad", låter förklaringen (PDF).

VD Corelius Patt: "Vi har visat att vi kan arbeta hållbart och effektivt och ha ett attraktivt sortiment. Marknadspotentialen är fortfarande stor. Vi vill förbättra vägen framåt genom att även investera i erbjudandet, samtidigt som vi behåller lönsamma lojala kunder och stärker vår marknadsposition. "

För 2017 kommer Patt att leverera en omsättningsprognos på 1, 1 miljarder euro. Han upprätthåller förväntan år 2020 om en omsättning på två miljarder euro för att realisera en vinst på sextio miljoner.

Aktiekursen för det tyska företaget minskade med sju procent i morse. Det är möjligt att de säljande aktieägarna inte gillar utsikterna till ett medvetet valt vinstdopp.

Top