sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam den 5 december - NorthernLight ansvarar för utveckling, design och produktionsledning av interiören, identiteten och Virtual Reality-upplevelsen av den spektakulära tidsresa "Våga upptäcka | En VR Journey ". Den 14 december öppnar Scheepvaartmuseum i Amsterdam upplevelsen för allmänheten. VR-upplevelsen kan ses ombord på VOC-fartyget "Amsterdam" och låter dig uppleva ett sightseeingflyg genom Amsterdams hamn i guldåldern. Konceptet har utvecklats i samarbete med Scheepvaartmuseum. Utvecklingen av VR-innehåll ligger i Shoshos händer.

VR som en social erfarenhet
"Våga upptäcka En VR Journey "är den första museupplevelsen där VR är en social erfarenhet. Eftersom besökarna inte har hörlurar blir det verkligen en upplevelse som du upplever tillsammans.

"Våga upptäcka En VR Journey "ger en högteknologisk historisk erfarenhet i en fysisk miljö som inspirerar och intrigerar. Med surroundljud, specialeffekter, bländande rörelsegrafik och den imponerande digitala rekonstruktionen av Amsterdams 1700-tals hamn, reduceras besökarna helt till atmosfären i Guldåldern. Du känner vinden när du flyger, hör ljudet av aktiviteten i hamnen som en del av ett känslomässigt ljudspår och objekten och byggnaderna från det historiska landskapet färgas så snart du passerar dem.

I denna erfarenhet möter high tech historia. Förutom en fantastisk besökareupplevelse, "Våga upptäcka | En VR Journey "ett innovativt experiment i användandet av modern teknik som VR, i skapandet av speciella erfarenheter.

Masterpiece of Reinier Nooms
Utgångspunkten för "Våga upptäcka" är mästerverket "Utsikt över IJ med Lands Zeemagazijn" av Reinier Nooms år 1664. Denna målning visar ett antal krigsfartyg för Scheepvaartmuseums nuvarande byggnad. Den vaksamma observatören känner igen i VR-färjan Reinier Nooms, som tillhör de viktigaste sjöfartsmalterna från 1700-talet. Han hade smeknamnet Zeeman tack vare de många resor han gjorde.

Aktivitet i Amsterdams hamn från 1700-talet
I sitt flyg över den historiska hamnen i Amsterdam upplever besökare hur detta område snabbt utvecklats till en livlig hamn. De är vittne om ett antal händelser, till exempel skapandet av det imponerande varvet och Zeemagazijn - det nuvarande museet - och byggandet och lanseringen av ett krigsskepp. Besökare är också närvarande vid ett känslomässigt avskedsmoment på kajen, där besättningen startas på VOC.

Under denna VR-tid kommer resande besökare att befinner sig mitt i hamnen i 1700-talet Amsterdam. De ser olika händelser på avstånd, men också från mycket nära. Den stora aktiviteten hos segelbåtar och roddbåtar mellan de fartyg som färdigställs. I början av upplevelsen är skyline i Amsterdam fortfarande tom. Nytt land skapas under upplevelsen. Här byggs gården och National Naval Warehouse. Montelbaan tornet är synligt, med handlare av olika nationaliteter och leverans och borttagning av varor och tjänster. Detta är också det ögonblick då sjömän och soldater säger farväl till sina familjer och börjar arbeta med VOC. Och ser vi inte Michiel de Ruyter gå med sin fru där?

Top