sv.onlinewebcreations.com

Investor HPE Growth Capital från Amsterdam investerar miljoner euro i det tyska eGym. Med sin egen hårdvara, mjukvara och träningsprogram startar uppstarten av gymstudior till det 21: a århundradet.

Som en ny aktieägare investerar HPE Growth Capital tillsammans med de befintliga parterna Highland Capital Partners, HTGF och Bayern Kapital, 45 miljoner euro i eGym. Exakt hur mycket holländarna investerar exakt är inte känt, men det är klart att de har förvärvat ett intresse av 17 procent.

eGym är ett företag från Tyskland som nu har spridit sig över flera europeiska länder. Till exempel till Nederländerna, Frankrike, Spanien och England.

Med tillväxtpengarna vill eGym utöka sin verksamhet till Amerika. Förslaget till det fyraåriga företaget skiljer sig från andra träningsstart. Grundare Florian Sauter och Philipp Rösch-Schlanderer säljer först och främst arton självutvecklade träningsmaskiner. Dessa är alla försedda med ett gränssnitt för att ansluta till tjänster av Runkeeper, Fitbit och till exempel Witthings. De som tränar i en studio med denna utrustning synkroniserar resultatet direkt till molnet.

Dessutom erbjuder företaget träningsplaner i sin egen app, personliga analyser och rådgivning i premium service. För gym erbjuder eGym online marknadsföringstjänster för att locka nya kunder till platsen via internet.

Företaget omsätter cirka tio miljoner euro och närmar sig lönsamhetspunkten.

Top