sv.onlinewebcreations.com

Fyra av tio online-återförsäljare i Europa är emot köpare från andra EU-medlemsstater. Inte bara för att de inte vill, utan också för att de inte får sälja från sina leverantörer på andra marknader.

Detta framgår av en studie av Europeiska kommissionen i praktiken av geoblockering. 1.400 återförsäljare och operatörer av onlinetjänster deltog i undersökningen.

38 procent av leverantörerna av fysiska produkter och tjänster gäller geoblocking. När det gäller säljare av digitalt innehåll, till exempel videobutiker och musiktjänster, tillämpar 68 procent denna praxis.

När det gäller digitala tjänster betyder det att exempelvis den norska TV-serien Okkupert i ett land finns på Netflix, den andra på nationell tv och på annat håll bara som en DVD. Producenten säljer sin titel till den högstbjudande per land och inte, som Europeiska kommissionen vill, på ett sätt som alla har tillgång till på samma sätt överallt.

Återförsäljare blev ombedda om de samlar platsinformation från sina besökare. Till exempel via IP-adressen eller bankuppgifterna. Det gör fyra i tio.

De flesta håller dörren öppen för utländska besökare, men får inte eller ta emot betalningar eller leverera i de specifika länderna.

Dessa är främst butiker med mode- och elektronikprodukter:

Det är inte ovanligt att sådana blockader uppstår genom strategiska val som gjorts av leverantörerna av butikerna. De bestämmer från land till land via vilken kanal de behandlar marknaderna och registrerar detta konstruktivt med sina partner.

Foto: johndoeforty1 (cc)

Top