sv.onlinewebcreations.com

Utrecht, 1 november 2018 - PA Consulting (PA), en global konsultation för innovation och transformation som ger upphov till livlighet, tillkännagav idag förvärvet av Essential Design (Essential), ett Boston-baserat företag med fokus på innovationsstrategi och produktdesign. . Essential är en expert på användarorienterad design, förbättrad kundupplevelse och stimulering av innovation på marknaden.

Essential kompletterar PA: s globala kapacitet inom strategi, innovation, tillverkningsprocessförbättring och produktdesign och engineering. PA-teamet stöder världsledande innovationer som Virgin Hyperloop Ones innovativa vision om rörlighet, Skipping Rocks Labs ansträngningar att skapa hållbara alternativ till plast och Monica Healthcares strävan att rädda livet för ofödda barn genom innovativ övervakning.

Essential, grundat 2001, har ledande kunder inom konsumentbranschen, biovetenskap och hälso- och sjukvård. Det mångsidiga teamet av forskare, designers och ingenjörer ger väsentliga bidrag till innovationsstrategin för att möjliggöra banbrytande fysiska och digitala produkter. Essentials arbete fick internationellt erkännande och fick många industriella utmärkelser inom designforskning, designstrategi och designutveckling.

I en värld där strategier, teknik och innovation konkurrerar med varandra, förändrar kombinationen av PA och grundläggande kompetenser hur organisationer tar med sig nya produkter och erfarenheter till marknaden. Förvärvet ger PA ett nytt kompetenscentrum för innovation och produktdesign i USA, som kommer att fungera tillsammans med PA: s befintliga globala innovations- och teknologicenter i Cambridge, Storbritannien.

Frazer Bennett, PA Consulting Chief Innovation Officer: "Vi är glada att välkomna vår grundläggande design hos PA Consulting. Deras team är särskilt folkorienterat och skapar designorienterade visioner som inspirerar förändringar. Detta passar perfekt med PA Consulting: "Vi tror att kraften i vår uppfinningsrikedom bidrar till en positiv framtid för människor". Det utmärkta Essential-teamet stärker inte bara vår närvaro i USA, utan ökar också våra möjligheter vid designens framkant och erbjuder våra kunder kunder en värld av geniala möjligheter. "

Grundarna av Essential Design, Scott Stropkay och Richard Watson: "Vi ser väldigt mycket fram emot att gå med i PA Consulting. Deras kompetens, engagemang för kundsucces och den unika möjligheten att leverera innovativa fysiska och digitala lösningar och bygga framtiden som vi båda föreställer oss är fantastiska. Genom att vara en del av PA Consulting kan vi designa mer fullständigt, så att vi kan skapa mer positiva förändringar för våra kunder. "

Villkoren för transaktionen har inte offentliggjorts.


Top