sv.onlinewebcreations.com

Den nya generationen mobiltelefoner tillåter många nyheter tack vare deras grafiska egenskaper och sensorer som GPS-antennen. En är platsbaserad spelning. Oberon utvecklade ett sådant iPhone spel. Kreativ chef Richard Osinga talar om utveckling och marknadsföring.

Ditt eget iPhone spel heter Merchant. Vad är det och hur fungerar det?

Merchant är ett platsbaserat spel för iPhone. Din telefon är i spelet den husvagn som du går från plats till plats. Du etablerar bosättningar själv där du producerar saker och du köper och säljer varor på marknaden. Varje plats har sin egen marknad: i Amsterdam produceras andra varor än i Haag och priserna är därför olika. Det är vår första iPhone-applikation internt. Vi har tidigare gjort iPhone Apps för Volkskrant och Diabetesfonds.
I vilka länder kör programmet och hur många användare har det?

Vi lanserade Merchant 2, 5 veckor sedan i 5 länder: Nederländerna, Belgien, Danmark, Norge och Sverige. Vi har nu cirka 8000 användare, så det går bra.
Du har fått olika erfarenheter av marknadsföring av spelet. Vad är det värsta och bästa sättet att hantera det?

Vi har medvetet försökt olika strategier på olika marknader: gör ingenting, annonsera, bara PR och PR och annonsera sedan. Så här lagrar du viktig information om hur du bäst marknadsför en iPhone-app. Det värsta gör ingenting. Det är tydligt. Den tid då du kunde lägga en app i App Store och att den gick helt av sig själv är över. Det bästa är att göra en bra grund: recensioner i App Store, bra historier på bloggar och då mycket riktade annonser.
Tjäna du pengar från säljaren och, om så, hur?

Merchant är ett gratis spel men du kan köpa saker i spelet som hjälper dig längre i spelet. Du kan köpa extra enheter till din husvagn, till exempel en tjuv att stjäla andra platser eller en transportör som kan hämta dina varor från en plats där du inte går så ofta. De är små inköp, för 79 cent har du redan en tjuv och det visar sig att människor inte har problem.
Vilka råd rekommenderar du till andra utgivare när de är på mobilen?

Det viktigaste är att tänka noggrant på hur och var folk använder sin mobil för att surfa på internet eller att spela spel. Det är en mycket annan användning än internet på en bärbar dator. Det är ofta och kort och det är överallt: på soffan, vid spårvagnshållplatsen, på cykeln eller på toaletten. Tänk dig att någon sitter på toaletten med sina byxor på knäna och tittar på din app eller mobilplats - och sedan tänka på vad som behöver göras och hur du vill presentera den informationen.

Top