sv.onlinewebcreations.com

VVD och D66 stöder branschorganisationen Thuiswinkel.org i sin oro över reflektionsperioden för partiella leveranser. Detta framgår av frågor som de har frågat regeringen om en ändring av lagen.

Thuiswinkel.org har varit bekymrat ett tag om en ny regel som föreskriver att kundernas tänkandeperiod bara börjar med leverans av en sista artikel när man beställer flera artiklar, även om artiklarna inte är ömsesidigt relaterade. Det här är i en lagstiftningsändring som implementerar det europeiska konsumenträttsdirektivet i Nederländerna.

Organisationen talar om en "misshandlad regel". "Om saker bokstavligen inte har något att göra med varandra, behöver de inte kopplas till varandra via rätten till tillbakadragande, säger Martijn Hos från Thuiswinkel.org. Emellertid är lösningen i Bryssel där, enligt Hos, det substantiella felet begicks.

Enligt direktivet måste en regel följas, vilket innebär att nätbutiken ska betala tillbaka innan returvaran returneras. En eventuellt ännu mer ond regel, enligt Thuiswinkel.org.

Thuiswinkel.org fördömde redan ämnena i fjol vid sin europeiska sammanslutning, E-handel Europa.

Top