sv.onlinewebcreations.com

En av dessa dagar är Google TV tillgänglig i Nederländerna tack vare Sony Nederland, som konkurrerar med Apple TV. Emerce tog testet.

Lådan har dubbla dimensioner av Apple TV och fjärrkontrollen storleken på en storskalig Android-smarttelefon. För tydlighetens skull: Sony NSZ-GS7 är bara en av manifestationerna av Google TV, som kommer att finnas tillgänglig i många olika typer och storlekar, men SZ-GS7 är för tillfället den enda Google TV som finns tillgänglig utanför USA.

Google TV är inte en TV, men en typ av avkodare som du behöver ansluta till din tv via en HDMI-kabel som inte ingår. Med Brights kollegor var det en utmaning i sig, men allt gick smidigt på Emerce Hand-on Lab: vi hade bild och ljud och inga snedvridningar på skärmen.

Förutom en HDMI-kabel rekommenderas en Ethernet-kabel, för dem som inte vill dyka djupt i enheten för WiFi-inställningar. Du kopplar den Ethernet-kabeln till ditt kabelmodem. Det finns också USB-anslutningar på baksidan.

Fjärrkontrollen är ett plast tangentbord med några knappar på baksidan och en fyrkant för att flytta markören. Men de som inte vill ha det kan också hämta Media Remote för Android och iPhone. Även registreringen av det hela gick ganska smidigt. Vi har upplevt värre.

Hittills de goda nyheterna. Den dåliga nyheten är själva visningsupplevelsen. Den som har en smart TV med appar (LG, Samsung) känner bara begränsningarna bara för bra: som tittare är du ständigt i en separat miljö där du kan hämta eller välja slumpmässiga appar. Och då märker du alltför väl att en TV inte är en storformatplatta. Byte mellan appar är svårt, uppstarten av appar är långsam, speciellt om gränssnittet är den inbyggda Chrome-webbläsaren.

Erbjudandet av riktiga tv-appar är i alla fall mager. Det finns inget film erbjudande än. Oviktigt stannade vi med YouTube. Val av olika kanaler är ganska bra, men bildkvaliteten ligger bakom HDTV, så du föredrar att titta på YouTube på surfplattan. Sonys egen underhållningsdel har ett (långsamt) webbgränssnitt, inget tv-gränssnitt.

I själva verket kan det totala utbudet av Google Play-appar verka attraktivt, men majoriteten av programmen är inte optimerade för användning på en stor skärm.

Apple verkar ha förstått det bättre. Till exempel kan inga iOS-appar installeras på Apple TV. Men det gör inte Apple TV till en mångsidig mediaspelare. Google TV erbjuder fler alternativ i det avseendet, men tittarupplevelsen är mindre.

Enheter som Google TV och Apple TV är givetvis endast tillfälliga. Det du vill ha är en fullständig integration av (riktigt) tv och ett datalager över det, något som redan planeras med den nya standarden HbbTV. Apple kan också erbjuda bättre möjligheter i sin kommande Apple-tv.

Priset på Sony Google TV är cirka tvåhundra euro.

Top