sv.onlinewebcreations.com

Undersökning av Reisverzekering.nl har visat att nederländska människor betalar för mycket för sin reseförsäkring. Det visade sig också att 65 procent av holländarna har ingen aning om hur dyr reseförsäkringen faktiskt är. Och det medan mycket pengar kan sparas.

Kontinuerlig reseförsäkring
Många har kontinuerlig reseförsäkring (74%). I genomsnitt betalar de € 4, 76 per person per månad, i ett år som är € 57, 12. Det beloppet är nästan 2, 5 gånger så högt som den billigaste löpande reseförsäkringen. Det här är redan från € 2, 04 per person per månad, vilket innebär att du spenderar € 24, 48 per år.

Kortfristig reseförsäkring
12% av de svarande har en kortfristig reseförsäkring. De betalar i genomsnitt 1, 77 euro per person per dag. Den genomsnittliga längden på en sådan semester med en kortfristig reseförsäkring är 16 dagar, vilket ger dig totalt 28, 32 euro. Sophie van der Zee från Reisverzekering.nl förklarar: "För det beloppet har du en kortfristig reseförsäkring, och det gäller bara för den ena semestern. Om du väljer en av de billigaste löpande reseförsäkringarna får du ett lägre belopp, nämligen ett årligt premie på 24, 48 euro. För det beloppet är du också försäkrad under hela året, till exempel om du fortfarande bokar en stadsresa eller om du fortfarande håller på en helgresa. "

81% av nederländska medborgare med kortfristig reseförsäkring går på semester i 2 veckor per år eller längre. "Om du inte har tagit ut kortfristig reseförsäkring med lägre premie per dag (än genomsnittet € 1, 77) är det bättre att välja en löpande reseförsäkring. För samma belopp har du sedan en reseförsäkring för ett år. Dessutom, med flera semesterar med kortfristig reseförsäkring, betalar du policykostnader om och om igen, säger Van der Zee från Reisverzekering.nl. Eftersom premien på en kortfristig reseförsäkring baseras på antalet dagar du är på semester blir kortfristig reseförsäkring för längre semester bara dyrare.

Avbeställningsförsäkring inte populär
Avbeställningsförsäkring är inte särskilt populär bland nederländska personer. 62% av personer som har fortlöpande reseförsäkring har inte avbeställningsförsäkring. Detta är inte mindre än 70% för personer med kortfristiga reseförsäkringar. Van der Zee från Reisverzekering.nl: "Om du måste avboka en resa utan avbeställningsförsäkring kan du själv betala kostnaderna. Tydligen väljer många människor att löpa den risken. "

Osäker på semester
14% av holländarna har ingen reseförsäkring, men går fortfarande på semester. 12% av vintersportentusiasterna har ingen reseförsäkring med speciellt vintersporter och inte mindre än 15% av vintersportentusiasterna har ingen aning om ett vintersporter ingår i hans reseförsäkring. "Eftersom du är mer sannolikt att ha olyckor under vintersport, ingår inte detta täcke i alla reseförsäkringar som standard. I det osannolika fallet att något händer med dig på banan, kommer du inte vara säker på ersättning för kostnaderna utan vintersporter. Men glöm inte att du inte är försäkrad hos många försäkringsbolag om du går av pist "varnar Van der Zee från Reisverzekering.nl.

Stöld bagage hävdas mest
Av alla fordringar av försäkrade är bagagestöld den vanligaste. 44% av personer som någonsin har hävdat något visade att det var bagagestöld. Skador på bagage (28%) och sjukvårdskostnader (19%) hävdades också regelbundet.

Populära resebyråer
15% av de svarande är försäkrade hos Interpolis, 12% med ING, 11% med Univé, 10% med ANWB och 6% med ABN Amro. Övriga svarande delades upp bland andra resebyråer.

* Denna studie utfördes av Reisverzekering.nl. 291 respondenter deltog i studien med en genomsnittlig ålder på 30, varav 113 män (41%) och 160 kvinnor (59%), som i allmänhet är högutbildade: 61% WO, 33% HBO och 6% MBO eller lägre.

Se infographic: http://www.reisverzekering.nl/nederland-pay-to-many-for-travel försäkring /

Top