sv.onlinewebcreations.com

Jeroen van Glabbeek, VD för CM Groep, diskuterade torsdagen den eDay de steg som måste vidtas för att skapa en bra mobil marknadsföringskampanj. Den självutnämnda trendvaktaren inom mobiltelefoni är fortfarande starkt övertygad om MMS-genombrottet.

Van Glabbeek: "Mobiltelefonen har funnits i tjugo år, möjligheten till textning i femton år, men folk började bara använda mobilen i stor skala mycket senare och det tog också ut att skicka textmeddelanden i mode. Tekniken var redan där, men den faktiska användningen hämtades bara senare. " Så han är fortfarande hoppfull om MMS. "Jag tror att det kan hända, men det händer inte alls." Enligt Van Glabbeek erbjuder MMS också många möjligheter i mobilmarknadsföringsaspekten på grund av den ökade populariteten för multimediaaspekten: video, ljud och bilder.

En av de sista punkterna som VD för CM Group berör i sin presentation är omedelbart den mest tilltalande aspekten, trenderna och utvecklingen. Han talar om Payter, som Van Glabbeek kallar motparten av Rabo mobil betalning. Payter började försiktigt försiktigt med en rikstäckande mobilutbyggnad. Det är anmärkningsvärt att trendwatcharen själv var tvungen att vänja sig på tanken om mobil betalning: "I början såg jag inte mycket av det, men det verkar som om många tycker att det är användbart att hantera små betalningar med mobilen."

Chipknip ersätts

Van Glabbeek vet vidare att chipknip kommer att ersättas ganska snabbt av mobilversionen: "Du hör inte mycket om det, men chipknipen är inte alltid säker, och bankerna ersätter det snabbt med att betala med mobiltelefonen."

Det är en trend som har hänt ett tag, folk vill göra allt på mobilen. Van Glabbeek: "Lyssna på radio, KPN lanserade TV på mobiltelefonen och i år för första gången såldes färre digitala fotokameror, eftersom mobilens fotofunktion blir bättre."

På grund av brist på tid under presentationen sköt Van Glabbeek lite för snabbt genom en annan intressant utveckling inom mobilteknik: platsbaserade tjänster: "Många mobila enheter använder nu GPS, och fler och fler tjänster bakas runt dem." Klockan stannar Van Glabbeek för att gå djupare in i de olika tjänsterna som redan erbjuds i detta område eller som väntar på användaren.

Mobil marknadsföring ensam är svag

Utöver trend och utveckling måste man tänka på crossmedia-aspekten när man skapar en mobil marknadsföringskampanj. "Mobilmarknadsföring är ensam svag", säger Van Glabbeek. Endast skicka ett textmeddelande resulterar i ett lågt svar och orsakar ofta mycket irritation för mottagaren. Ett brev kan skickas till Direktmarknadsföring, inklusive bilagor. Ett SMS har begränsat utrymme för att överföra meddelandet. Så mobil marknadsföring fungerar bäst när den är kopplad till befintliga media. "Till exempel i England, där de ligger framför oss i några år, används ett SMS-nummer alltmer i utomhusreklam istället för en webbadress: inte alla har mobilt internet när de är ute och en webbadress minns ofta inte senare att skriva hemma igen. "

Enligt Van Glabbeek kräver sektorsmarknadsföring att SMS-marknadsföring används annorlunda: "Många företag använder tv-, radio- eller internetannonsering på samma sätt som att annonsera." Det här skiljer sig åt för varje sektor när man använder textmeddelanden. Magnum använder ett textmeddelande, Rabobank använder SMS för att distribuera information om hockey, och varje sektor använder SMS annorlunda men det kan uppnå framgång på egen hand. "

Enligt Van Glabbeek är målets inställning också nödvändigt: "Så uppenbart måste detta vara väl etablerat i förväg." En organisation kanske vill komma över som modern, tjäna pengar eller göra en process interaktiv. "Alla troliga skäl, men det måste vara klart i början av en marknadsföringsprocess, varefter framgången kan läsas."

Top