sv.onlinewebcreations.com

Yahoo och Microsoft är på väg att inleda ett samarbete inom sökområdet.

Det rapporterar olika källor. Yahoo och Microsoft avstår från någon kommentar.

Avtalet mellan de två parterna säger att Yahoo kommer att använda sökmotortekniken från Microsofts Bing för sina egna webbplatser. Det är också möjligt att yahoo kommer att använda varumärket Bing. Exakta detaljer är ännu inte kända.

Det är uppenbart att det kommer att bli ett stort jobb om underskrifterna sätts under de officiella tidningarna. Båda sidorna måste integrera tusentals relationer med annonsörer.

annonser

Enligt källorna skulle Yahoo fortsätta att sälja annonserna på sina egna webbplatser och ta över för Bing. Microsofts AdCenter-teknik skulle användas för reklamförsäljning.

Intäkterna från reklamförsäljningen skulle delas. Det är därför ett betydligt mindre omfattande samarbete än utgångspunkten där båda parter stod förra året. Trots detta är Microsoft i slag för en betydligt större andel av sökmarknaden.

Enligt Comscore står Microsoft och Yahoo tillsammans för nästan 30 procent av sökningarna. Google är också ledande med en andel på 65 procent på detta område.

såpopera

Under det gångna året dominerade Yahoo och Microsoft nyheterna i sin egen tvålopera. Microsoft gör ett bud på 44, 6 miljarder dollar i början av 2008. Detta övertagande bud avvisas av Yahoo: det är ett "otillräckligt bud".

Microsoft kan ha blivit en blå linje på Yahoo, mjukvarubolaget är envis och vill till varje pris köpa en del av online-sök- och annonsmarknaden från Google. Yahoo försöker öppet prata upp köpeskillingen. Efter mycket gesteggel ser Microsoft definitivt ett fientligt övertagande bud på Yahoo. Det slutar med avyttringen av Yahoos vd Jerry Yang som ordförande i Yahoos styrelse.

Top