sv.onlinewebcreations.com

Amsterdam, 7 mars 2016 - Många organisationer använder Hadoop för att lagra data. Men tricket är att få data snabbt tillgängliga igen. Fergal McDonnell från stor dataspecialist Talend berättar hur Hadoop kan göras snabbare.

Irländare McDonnell utsågs i januari 2016 som VP EMEA Emerging Markets på Talend. Företaget grundades 2006 i Silicon Valley. Det var den första kommersiella open source-leverantören av integrationsprogram. Många data är för tillfället dolda i Hadoop-ramverket. Alla orsaker, enligt McDonnell, att ge utvecklare tips om hur de kan använda Hadoop ännu bättre. "Att bara flytta dataintegrationsjobb som har byggts med MapReduce till Apache Spark gör det möjligt att köra jobb två och en halv gånger snabbare", ger McDonnell ett första tips. "Skönheten i Spark and Spark streaming är att du nu har en verktygssats för att utföra operationer i bulk, sats och realtid. Med Talend är det möjligt att designa integrationslinjer som låter dig dra till historiska datakällor - från Oracle och Salesforce - och berika dem med realtidsströmmande data från webbplatser, mobila enheter och sensorer. "

Var smartMcDonnell kommer med exemplet Talend kund Otto. "De använder Spark för att förutsäga - med nittio procent noggrannhet - vilka kunder håller på att avsluta sin köpprocess. De presenteras omedelbart med ett bra erbjudande. För övrigt behöver du inte vara så stort företag som Otto; Med dessa verktyg kan alla ha analyser i realtid. "
Klart måste du också koda för hand om du slutar. Slutligen kommer han med spetsen som börjar med en stor datasandbox. Det är en virtuell maskin där Spark är förinstallerad, liksom ett realtidsströmmande användningsexempel.

I Nederländerna vill Talent växa i ett antal europeiska länder. Därför har företaget öppnat ett kontor i Amsterdam sedan den 1 februari. Auke Jilderda ansvarar för den nederländska filialen. Han arbetade på CollabNet i tio år, varav de senaste sex som försäljningschef Benelux & Nordics.
Talend börjar med två personer i vårt land. Avsikten är att förlänga detta under det här året. Jilderda börjar med bekanta med befintliga kunder i Nederländerna. Han vill också sätta upp försäljningskanalen.

Om Talend Företaget grundades i Silicon Valley 2006. Talends integrationsprogram förenklar utvecklingsprocessen, minskar inlärningskurvan och minskar Total Cost of Ownership från en integrerad, öppen och förutsägbar plattform. Talend lockar komplexitet från integrationsprojekt genom inbyggt stöd till moderna stora dataplattformar. Mer än 1 700 företagskunder världen över är beroende av Talend-lösningar och tjänster.

Top