sv.onlinewebcreations.com

Vi pratade med Jaap Jacobs, partner och expert inom omvandlingsoptimering på Fingerspitz. Han är bland annat involverad i komplexa analyser och testning av sidelement för att stärka omvandlingen. 'Konverteringsoptimering skiftar från ett kvantitativt tillvägagångssätt till ett kvalitativt, individualistiskt förhållningssätt.'

Vad tycker du är den viktigaste utvecklingen inom konverteringsoptimering?
"Marknaden går. Det är slående att allt fler konverteringsverktyg kommer på marknaden och efterfrågan på optimering ökar bara. Marknadsförare ser mervärdet av att analysera besökarnas online beteende oftare. Inom förbättringen av konverteringen är det inte längre tillräckligt att göra en bra målsida. Att ge bra service, jobba med retargeting, CRM, e-postmarknadsföring och visa kundrecensioner har alla en positiv effekt. "

Vad är den viktigaste insikten i omvandlingsoptimering under senare tid?
"Vi vet nu att en framgångsrik omvandlingsoptimeringsprocess börjar med en bra analys av nuvarande resultat. Du gör det genom att analysera webbstatistiken, men vår preferens går nu också till att göra en undersökning eller analys av mus- eller ögonmätningar. Från en bra analys kan du bara prioritera och snabbt utveckla en handlingsplan. Att lägga till och justera element som är baserade på tarmens känsla är verkligen katastrofalt inom omvandlingen. Detsamma gäller för test: starta inte test eftersom det är roligt. Om du i slutändan är 100% säker på att något är bättre, så är det dags för genomförandet. Om du fortfarande är i tvivel, testa igen. Naturligtvis baserat på tillräcklig trafik, annars är testning värdelös. "

Vilket fall var mest framgångsrikt för dig?
"Det är utan tvekan vårt arbete för skönhetsbutiken John Beerens. Efter flera analyser utförde vi flera A / B och relaterade test i sex månader med mer konvertering som ett resultat. Den viktigaste slutsatsen för den här webshopen: Minsta möjliga distraktion är nyckeln till framgång.

"På John Beerens råkade känslan att alla lönsamma medel hade blivit upptagna på sidan av trafiken. Särskilda ansträngningar för optimering bör leda till mer konvertering och nya möjligheter för de kanaler som ännu inte var lönsamma. Eftersom det är svårt att uppskatta hur framgångsrikt ett projekt kan vara, fick vi mycket frihet och förtroende. Målet var tydligt: ​​fler order och omsättning. "

"Vi började med en omfattande analys baserad på tillgänglig data i Google Analytics. Med hjälp av musmätningar undersöktes vidare hur användarna navigerar. Detta ledde till insikter som vi omedelbart genomförde utan testning. Testning kan aldrig vara ett mål i sig. "

"Det var uppenbart att många fakta gjordes av vilka vi inte var säkra på om det skulle vara lönsamt. Det är därför det finns cirka tjugofem olika tester. Dessa hänförde särskilt till förtydligandet av uppmaningarna och förebyggandet av distraheringar. Vår forskning visade att en större orderknapp gav inte mindre än 18 procent mer konvertering, men också optimeringen av copywriting själv hade stor inverkan. Mellan den bästa varianten, "ordering" och varianten med minst konvertering, "i kundvagnen" märkte vi en skillnad i omvandlingar om inte mindre än 41 procent. Det tog bara sex månader att inse 52 procent mer omvandlingar. Dessutom har vi beräknat att 50% mer omsättning kan realiseras vid genomförandet av alla framgångsrika testvarianter. "

John Beerens före och efter optimering

För vilket företag vill du distribuera din expertis och varför?
Att arbeta för en stor och välkänd spelare är ofta en bra utmaning, men du kan omedelbart uppleva entreprenörens entusiasm hos mindre företag. Jag har ingen preferens. Om det finns tillräckligt med trafik för att verkligen göra skillnad. "

Vad kommer nästa framtid att ge för konverteringsoptimering?
"Vi lär oss mer och mer om online målgruppen. Konverteringsoptimering skiftar från ett kvantitativt tillvägagångssätt till ett kvalitativt, individualistiskt tillvägagångssätt. Användaren är alltmer central i detta. Verktyg som gör att du kan anpassa webbplatser till personligt beteende blir alltmer populära. Det är en trend som kommer att fortsätta under de närmaste åren. "

Top